‘Türkiye ve İslam Dünyası` mercek altında

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yıldırım’a kazandırdığı İncirli Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşilerin bu ayki konuğu Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren oldu.

27 Aralık 2016 Salı 11:27
‘Türkiye ve İslam Dünyası` mercek altında

İncirli Kültür Merkezi söyleşilerinin konuğu olan Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren, ‘Türkiye ve İslam Dünyası’ hakkındaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Moderatörlüğünü Selahaddin Kocaaslan üstlendiği programda, Taşgetiren, terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden şehitleri anarak konuşmasına başladı. Türkiye’nin istiklal mücadelesine benzer bir mücadele içinde olduğunu anlatan Taşgetiren, “Bu topraklarda yüzyıllardır birçok etnik kavim barış ve huzur içinde yaşadık, eğer birlik olursak bunu devam ettirebiliriz” dedi.

Türkiye’nin 60’lı yıllarda yaşadıklarını şimdi Mısır’ın yaşadığını belirten Taşgetiren, “Türkiye artık sorguluyor. Ne zaman bir ülkeyle görüşülse işkilleniyorlar. Batı dünyasının haksız tutumları nedeniyle ülkemiz uzun süredir bunları ve ittifaklarını sorguluyor” diye konuştu.

Zaman zaman gerilimin yükseldiğini belirten Taşgetiren, “Küresel oyun bitmiyor. Bir yerlerde bir kumpas var, bu kumpas diyor ki, “Ben senin başına her türlü yapıyı bela ederim”. Öyle bir odak var ki güçlü Türkiye’yi yok etmek istiyor. Kolay bir zamanda yaşamıyoruz. İslam dünyasının, Türkiye’nin idealleri, ümmet oluş hedefindeki istikametinin önünü kesmek isterler. O yüzden millet olarak dirençli olmak, zamanı iyi değerlendirmek, güçlenmek lazım. Diplomasinin arkasında ekonomik ve askeri gücümüzün de olması lazım. 3 günde olacak iş değil, hepsinin bir koza gibi örülmesi lazım” diyerek sözlerini bitiren Taşgetiren vatandaşların sorularını yanıtladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, programın sonunda Ahmet Taşgetiren’e ve Selahaddin Kocaaslan’a teşekkür ederek BUSMEK kursiyerlerinin hazırladığı Yeşil Türbe çinisini hediye etti.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108