Müzeler ve tartışılan tarih karikatürlerle anlatıldı

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ve Bursa Müze Müdürlüğü tarafından ‘18 Mayıs Müzeler Günü’ dolayısıyla hazırlanan karikatür sergisi, Bursa Göç tarihi Müzesi Müze Galeri Alanı’nda törenle izlenime açıldı.

19 Mayıs 2017 Cuma 13:25
Müzeler ve tartışılan tarih karikatürlerle anlatıldı

Her sene 18 Mayıs günü kutlanan ‘Müzeler Günü’, bu sene belirlenen ‘Müzeler ve tartışılan tarih; müzelerde konuşulmayanı dile getirmek ve konuşulmayanı çizmek’ temasıyla Bursa’da da çeşitli programlara kutlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ve Bursa Müze Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Müzeler Günü’ programı, Bursa Göç Tarihi Müzesi Galeri Alanı’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, yaşayan tarihin tanıkları müzelerin biriktirdikleriyle kültür ve tarih birikime büyük katkı sunduğunu söyledi. Ülkemizde her sene 18 Mayıs’ta kutlanan Müzeler Günü ile müzelerin bu misyonuna dikkat çekildiğini belirten Karlık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de kültürel mirasa önem verdiğini, bu sayede müzelere ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

Müzelerin sadece eserlerin sergilendiği alanlar olmaktan çıktığını anlatan Karlık, “Artık müzeler eğitim ve atölye çalışmalarıyla farklı yaş ve meslek gruplarından ziyaretçilere hizmet vermektedir. Müzeler ev sahipliği yaptığı sergilerde sanatseverleri buluşturmakta, uzman isimlerle vatandaşları bir araya getirip bilgi paylaşımını sağlamaktadır. Günümüzde klasik müzecilikten çağdaş müzecilik anlayışına geçilmiştir. Müzeler bünyesinde yapılan programlarla insanların sıklıkla uğradığı yerler haline gelmiştir” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar ise, müzeleri ve müzeciliği bakanlık olarak son derece önem verdiklerini, müzelerin bir şehirde artıyor olmasının oradaki geçmiş ile gelecek arasındaki bağın güçlü olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Müze Müdürlüğü’nün çalışmalarına gerekli katkıları verdiklerini söyleyen Damar, Müzeler Günü’nün kutlu olmasını diledi.

Bursa Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, sahip olunan kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür çalışmaların önemine dikkat çekti. Halkın kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek amacıyla her sene kutlanan Müzeler Günü’nün bu sene ‘müzelerde tartışılan tarih, müzelerde konuşulmayanı dile getirmek’ temasıyla ele alındığını belirten Özbey, Bursa’da her geçen gün yeni müzelerin açıldığını, ziyaretçilerin farklı zaman ve mekanlarda yolculuğa çıkarıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından ‘Müzeler ve Tartışılan tarih; müzelerde konuşulmayanı dile getirmek ve konuşulmayanı çizmek’ konulu karikatür sergisi kurdele kesimiyle izlenime açıldı. Programa, ayrıca Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Kütüphaneler Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108