İmsiad Deneyimi Öğrencilerle Buluşturuyor

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversite’sinde öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor.

27 Aralık 2016 Salı 12:48
İmsiad Deneyimi Öğrencilerle Buluşturuyor

 İMSİAD buluşmalarının bu haftaki konuğu, Kule Yapı Denetim Ortağı ve İMSİAD Üyesi İnşaat Müh. Olgun Altun oldu.

İMSİAD-UÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü arasındaki işbirliği devam ediyor. Bu kapsamda İMSİAD Üyesi Kule Yapı Denetim Ortağı ve İMSİAD Üyesi İnşaat Müh. Olgun Altun, UÜ İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı. Meslek seçiminin eş seçiminden daha önemli olduğunu söyleyen Altun, “Eşinizden ayrılmak zorunda kalabilirsiniz ancak mesleğinizi ayrılmanız daha zor.  O yüzden mesleğinizle iyi geçinin. Mesleğinizle iyi geçinmenin tek yolu da mesleğinizi sevmektir” dedi.

ÖĞRENCİLER PRATİĞE YAKIN OLMALI

İnşaat mühendisliğinin geniş bir yelpazede hizmet verdiğine dikkat çeken Altun, branş seçiminin çok önemli olduğunu kaydetti. Bir inşaat mühendisinin mesleğiyle ilgili her şeyi bilmesi ancak bir alanda da uzmanlaşması gerektiğini kaydeden Altun, şöyle devam etti: “Okul hayatınız bitmeden branşınızı belirleyin. Öğrenim hayatınız devam ederken seçmeli derslerle seçtiğiniz branşı pekiştirin.  Pratik uygulamaları da göz ardı etmeyin. İnşaat mühendisliğinde en önemli noktalardan biri staj. Bana göre inşaat mühendisliği öğrencileri, sahada pratiğe yönelik uygulamalara yakın olmalı. Öğrenim hayatlarının bir kısmında şantiyelerde vakit geçirmeli. Mesleğini yakından tanımalı.”

BAŞARININ KOŞULU SABIR GÖSTERMEK

Altun, öğrencilere yönelik tavsiyelerine şöyle devam etti: “Meslekte başarılı bir kariyer elde edebilme yolunda bir diğer önemli husus da yabancı dil. Mühendislikte iletişim dili İngilizce. İngilizceyi mutlaka öğrenmelisiniz. Almanca da bir mühendisin bilmesi gereken diller arasında yer alıyor. Fuarlara katılım konusu da öğrenciler için önem arz ediyor.  Fuarlarda kazanacağınız mesleki birikim çok önemli. Mühendislik biliminde gelinen son gelişmeleri bu fuarlar aracılığıyla öğreneceksiniz. Bir inşaat mühendisinin iş sağlığı ve güvenliğinin hukuki boyutlarını bilmek en önemli sorumlulukları arasında yer alıyor. Dernek ve odaların etkinliklerine katılın ve buralarda aktif görev almaya gayret gösterin. Burada bilgilerinizi pekiştirecek, çevrenizi genişletecek ve öğrendiklerinizin pratikteki karşılıklarını gözlemleme şansı yakalayacaksınız. Başarılı bir inşaat mühendisi olmanın bir koşulu da çalışma hayatında sabır göstermek. Mesleğe girer girmez hayal ettiğiniz koşullarda çalışmayacaksınız. Birçok zorlukla karşılaşacaksınız.”



İŞİNİZ HOBİNİZ OLMASIN

İnşaat mühendisleri bütçe yönetimini bilmeleri halinde sektörde elinin güçleneceğini savunan Altun, piyasada çok sayıda inşaat mühendisi olduğunu ancak yönetici mühendisin az olduğunu vurguladı. Öte yandan teknolojik gelişmelerin de mühendislik biliminde çok önemli olduğunu kaydeden Altun, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm donanımınızı şimdiden edinin çünkü çalışmaya başladığınızda eğitim için zaman ayırmanız zor olacak. Zaman zaman başınızı kaşıyacak vakit bulamayacaksınız.  Yurt dışı imkanlarını kaçırmayın. Türkiye’de eğitim gören öğrenciler olarak bu konuda çok şanslınız. Çünkü Türk müteahhitlik sektörü dünyanın her yerinde faaliyet gösteriyor ve çok başarılılar. Benim için en önemli noktayı sona ayırdım. Hepimizin gayesi mutlu bir yaşam sürmek. Hayattaki tüm seçimlerimizi de bu amaç doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Mutluluğa giden yol ise hayal kurmaktan geçiyor. Mutlaka hayal kurun. Çünkü hayaller sizi başarıya ulaştıracaktır, yeni hedefler bulmanızı sağlayacaktır. Bir diğer nokta da hobi sahibi olmak. İnşaat mühendisliği stresli bir meslek. Hobiniz kendinize ayırdığınız özel zamanlarda sizi bu stresten uzaklaştıracak ve yenilenmenizi sağlayacaktır. İşiniz hobiniz olmasın.”

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108