Hüseyin Özdilek`ten gençlere altın nasihatler

Bursa Kent Konseyi’nin düzenlediği ‘Girişimcilik ve Gençlik’ konulu söyleşiye katılan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, gündelik ve iş hayatında başarılı olmanın yollarını gençlerle paylaştı.

29 Aralık 2016 Perşembe 10:41
Hüseyin Özdilek`ten gençlere altın nasihatler

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin hazırladığı ‘Girişimcilik ve Gençlik’ konulu söyleşi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Uludağ Salonu’nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Mekikçi ile yürütme kurulu ve Gençlik Meclisi üyelerinin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın moderatörlüğünü üstlenen Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, gençlerle buluşan Hüseyin Özdilek’e teşekkür etti.

Türkiye’nin yarınları olan gençlerin tecrübeli isimlerle bir araya gelerek onlardan istifade etmeyi arzuladıklarını söyleyen Hasan Çepni, bu projeyi yürütme kurulu olarak desteklediklerini, Hüseyin Özdilek ile iyi bir başlangıç olacağını ifade etti.



“İşinizi de severek ve isteyerek yapın”

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ise, gençlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek buna vesile olan Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti. Özgeçmişi hakkında katılımcılara bilgi vererek hayatından kesitler sunan Hüseyin Özdilek, ufak yaşta kardeşleriyle öksüz kaldığını, babaannesi, annesi ve iki kız kardeşi ile birlikte yaşamlarını sürdürdüklerini anlattı. Ufak yaşlardan itibaren tütün tarlasında ve kiremit fabrikasında çalıştığını, pazar yerlerinde ve kahvehanelerde çakmak taşı sattığını, bisikletle su dağıtımı yaptığını dile getiren Özdilek, 15 yaşından Tokat Erbaa’dan Bursa’ya taşındıklarını, dayısının havlu mağazasında çalışmaya başladığını söyledi. Ulu Cami ve Orhangazi Camii arasındaki dükkanlarda 1967’den 1971’e kadar 18 bin lira sermayeli bir evi satarak havlu mağazası açtıklarını aktaran Özdilek, sabahtan akşama kadar işini haz alarak yaptığını dile getirdi. Bir iş adamının ‘Hayat mücadele değildir, Mücadele hayattır’ sözünü hatırlatan Özdilek, “İnsan yokluk çekebilir, ekmeğiniz bile olmayabilir.

Ama ertesi gün mücadeleye devam ederek o ekmeği bulmak zorundasınız. Yorulabilirsiniz ancak hangi iş olursa olsun çalışmaktan kaçmayın. Kimsenin önüne hayat altın tepside sunulmuyor. Babanız tarafından altın tepsi de sunulsa dahi onu doğru sevk ve idare edemezseniz hazıra hazine dayanmaz. Helal kazancın peşinden koşun. İşinizi de severek ve isteyerek yapın. Şükretmesini bilmeyen insan mutluluğu yakalayamaz. Şükretmek için önümüzde çok örnek var. Suriyeli komşularımızı görüyoruz. Ülkemize çok şey borçluyuz. Bizden önceki nesillerin vergileriyle yapılan okullarda bedava okuduk, yollarında yürüdük, hastanelerinde tedavi olduk. Bizler de sonraki nesillere müreffeh, bilimde ve teknolojide gelişmiş ülke bırakmak hepimizin görevidir” dedi.



“Hırsınız mantığınızın önüne geçmesin”

İnsanların birbiriyle barışık, hoşgörülü ve dost canlısı olması gerektiğini söyleyen Özdilek, insanın kendisiyle barışık olduğu oranda başarıyı yakalayabileceğini ifade etti. Toplum olarak ara vermeden çalışmaya devam etmemiz gerektiğini, iş beğenmemezlik yapılmamasını dile getiren Özdilek, “Üniversiteli gençler özellikle yaz tatillerini boşa geçirmesin. İnşaat dahi olsa bir iş bulup çalışın ve hayatı tanıyın. Terlemeyi ve paranın nasıl kazanıldığını öğrenin. Yönetici olacaksanız önce yönetilen olacaksınız. İşverenin çalışana karşı, çalışanın da işverene karşı sorumluluğu vardır. Bir işveren olacaksanız çalışanların maaşını gününde, alın teri kurumadan vermelisiniz. Her işinizi kayıt içinde yapmalısınız. Bir işletme açacaksanız öncelikle rakiplerinizin ne yaptığını inceleyin. Daha sonra ondan daha iyi hizmet sunmanın yollarını arayın. Hangi işi yaparsanız yapın önce esnaf olun ve güler yüzünüzü eksik etmeyin. Hırsınız mantığınızın önüne geçmesin. Çalıştığınız işler sabırlı olun. Küçük bir işletme açınca iş yapmaya başlayınca parayı önce eve ve arabaya yatırmayın. Önce o işletmeyi satın almayı düşünün. Kazandığınız parayı önce işinize yatırın ve geliştirin” diye konuştu.

Programın sonunda söyleşiye katılan iş adamı Hüseyin Özdilek’e teşekkür eden Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu, Bursa’nın ihracatta, sanayide, üretimde ve istihdamda Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olduğunu, böyle güçlü bir şehirde bilgili ve cesaretli gençler olmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni tarafından iş adamı Hüseyin Özdilek’e günün anısına plaket takdim edildi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108