Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Biliktü Çok Önemli Açıklama Yaptı

Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı İlker Biliktü, Ocak ve haziran döneminde sektör ihracatında yükseliş dış faktörlerdeki tüm olumsuzluklara rağmen devam etti ve ilk 6 ayda yükseliş ise yüzde 10'a kadar çıktı.

27 Temmuz 2017 Perşembe 20:43
Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Biliktü Çok Önemli Açıklama Yaptı

Biliktü, bir restoranda yapmış olduğu basın toplantısında, sektörle ilgili bu senenin ilk yarısına ait değerlendirmelerde bulundu. İlk 6 aylık dönemde, küresel ve Türkiye ekonomisi açısından bazı belirsizliklerin canlılığını koruduğunu söyleyen Biliktü, hükümet tarafından alınan önlemler, küresel ticaretteki yavaşlama ve diğer mevcut riskler gibi baskı yaratan unsurlara karşı dengeleme işlevi üstlendiğini söyledi.

Biliktü, senenin ilk yarısında plastik sektörünün büyümesinin temelde yurt içi talebe bağlı geliştiğini söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

Ocak ve haziran döneminde sektörün ihracatındaki yükseliş, dış faktörlerdeki olumsuzluklara rağmen devam etti ve ilk 6 aydaki yükseliş oranı ise yüzde 10'a kadar yaklaştı. 

Plastik mamul ihracatında ilk 3 ülke Irak, Almanya ve İsrail olarak sıralandı. Bu dönemde ihracat Bulgaristan'a yüzde 29, Cezayir'e yüzde 23, İsrail'e yüzde 13 olarak yükseldi. 

Netice itibarıyla 2017'senenin ilk yarısında plastik sektörün büyümesi, tedarik sağlanan sektörlerin desteğine de bağlı olarak iç talep yönlü olduğu söylenebilir. 

Zira yurt içi siparişlerde belli bir stabilite sağlanmıştır. Yatırım ve ihracat tarafı hala toparlanma evresinde olduğu, bu sene olmasa da orta vadede sektör büyümesi sürükleyici unsurlar arasında yer alacağı görülmektedir.

AA

banner119
Son Güncelleme: 28.07.2017 09:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108