Bursa'da Kapkaç Olayı Yaşandı Kapkaççılar Suçlamaya İtiraz Etti

Bursa'da şirket çalışanı içinde 310 bin lira bulunan çantasını iki arkadaşıyla birlikte "kapkaç" yöntemiyle gasp ettiği iddia edilen Gürcistan uyruklu sanığın yargılanmasına başlandı.

27 Temmuz 2017 Perşembe 21:52
Bursa'da Kapkaç Olayı Yaşandı Kapkaççılar Suçlamaya İtiraz Etti

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada hakkında "birden çok şahıs ile kendisini tanınmayacak hale getirerek yağma, elde ve üstte taşınan eşyayı özel beceriyle almak suretiyle hırsızlık ve mala zarar vermek" suçlarından 30 seneye kadar hapis cezası istenen Gürcistan uyruklu tutuklu sanık Ramazı Jobava (39), mağdur Hava Korkmaz ve tercüman ile tarafların avukatları hazır olarak bulundu.

Tercüman Anastasia Gogua aracılığıyla savunmasını yapan Jobava, kimsenin parasını gasp yapmadığını iddia ederek, "Üzerimde olan para ile Bursa’da bebek kıyafetleri alacaktım. Polisler bu suçu işlediğimi söylediler. Ben böyle bir suç işlemedim.

Jobava, gasp eylemi için kiralamış olduklaru iddia edilen araçla da kendisiyle hiç bir ilgisinin olmadığını savunarak, şunları söyledi:

34 SK 1608 plakalı aracın kime ait olduğunu bilmiyorum. Olay günü beni karakola götürdüler. Bu suçu işlediğimi söylediler fakat ben böyle bir suç işlemedim. Ben tekstil işiyle uğraşırım, Bursa'ya bebek kıyafeti almak için gelmiştim. Daha evvel Türkiye'ye gelip bebek kıyafeti almıştım. Hava Korkmaz'ı tanımam, belimden rahatsız olduğum için müştekinin elindeki çantayı alıp kaçamam. 

Ayrıca, üzerimdeki 300 bin lirayı, 85 bin dolar olarak Gürcistan'dan getirdim. Bu paranın kaynağı ile ilgili elimde belge yok. Parayı parça parça bozdurdum. Üzerimde olan paranın hepsi bana aittir. 

Görüntülerdeki şahıs bana benziyor olabilir fakat o ben değilim, insan insana benzer. Üç aydır tutukluyum, çok stres yaşıyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. Mağdur Hava Korkmaz ise olay günü bankadan çektiği paranın olduğu iki çantayı 3 şahısın kapıp kaçtığını söyleyerek, çantalarda 310 bin lira ile belgeler olduğunu söyledi.

 Korkmaz, şüphelilerden biri yakalanınca 300 bin lirayı aldığını fakat 10 bin lira bulunamadığını söyledi.

Yaşanan Olaydan sonra şüphelilerin delil bırakmamak için kendisinden kiraladıkları aracı yaktığını iddia eden Sinan Şenyiğit ise "Rusya'dan geldiğini söyleyen 'Andrei Ciornit' isimli şahıs, aracı 8-9 günlüğüne kiraladı ve daha sonra ise 5 gün uzattı. Şahıs tek başına gelmişti. Sonra aracımı yakmışlar, tamamen yanmıştı. 18 bin lira masrafım oldu. Maddi zararım çok büyüktür ve karşılanmasını istiyorum. 

Sanıklardan şikayetçiyim

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ramazı Jobava'nın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Öte taraf, firari sanık Andrei Ciornit ile kimliği henüz belirlenemeyen diğer sanığın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Reklam ajansında çalışan Havva Korkmaz' (30), Bursa-Ankara karayolu kenarında bulunan banka şubesinden çektiği, iş yerine ait 310 bin lirayı koyduğu çanta, yolda yürürken arkasından yaklaşan 3 şüpheli tarafından kapkaç yöntemiyle çalınmıştı.

Korkmaz'ın ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelilerin kaçtığı aracı takibe almıştı. Kiralık olduğu belirlenen araç, Yıldırım ilçesindeki sokakta ateşe verilerek bırakılmış halde bulundu.

Şüphelilerden birisi bindiği tespit edilen taksi, Orhangazi ilçesi girişinde durdurulmuş, araçtaki Ramazı Jobava, para dolu çantayla yakalanmıştı.

AA

banner119
Son Güncelleme: 28.07.2017 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108