Bursa Hacı Seyfettin Camii

Bursa Hacı Seyfettin Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

17 Ocak 2017 Salı 09:30
Bursa Hacı Seyfettin Camii
 İncirli Caddesi üzerinde, Fırın Sokak'ta bulunmaktadır. 15. yüzyıl­da, Fatih devrinde. Başçı Hacı Seyfettin tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra yıkılan cami, Mevlana Hayrettin tarafından tekrar yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir. 6.75 X 6.75 metre iç ölçülerinde, kare planlı olan asıl ibadet alanı bir büyük kubbe ile örtülüdür.
 
 Duvarları üç sıra tuğla, bir sıra moloz taşıyla örülmüştür. Geçirmiş olduğu onarımlar sonucu caminin üst kıs­mı kırma çatı ile örtülmüştür. 4 metrelik bir son cemaat yeri vardır. 1962 yılındaki son onarımda yapının üst kısmı tekrar kubbe ile örtül­müş, kadınlar mahfili ve son cemaat yeri yeniden inşa edilmiştir. Ca­minin sağında bulunan minaresi tek şerefelidir.


 
 Müştemilatında abdest alma yeri, yaz kursları için yapılmış olan Kuran kursu binası, gasilha-ne. ve dernek lokali bulunmaktadır. Caminin toplam cemaat kapasitesi 250 kişi olup, vakit namazların­da 60. cuma namazlarında 200 ve bayram namazlarında ise yaklaşık 300 kişi ibadet etmektedir. Camide bir imam-hatip ve bir müezzin-kay-yım görev yapmaktadır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Son Güncelleme: 17.01.2017 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108