Tunceli'de 2 Askerimiz Donarak Şehit Oldular!

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi kırsalındaki operasyonda 2 askerimiz donarak şehit oldu. Valilikten yapılan açıklamada askerlerimize 'hipotermi tanısı' konulunca akıllanda soru işareti oluştu.

28 Ekim 2018 Pazar 00:37
Tunceli'de 2 Askerimiz Donarak Şehit Oldular!

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin bir süredir Nazimiye ilçesi kırsal alanında başlattığı operasyon kapsamında Sarıyayla köyü kırsalına operasyon düzenledi. Son iki gündür kötü hava koşullarından ötürü yüksek kesimlere kar yağmasıyla hava sıcaklığı eski 5 derecelere kadar indi.

Önceki gün gece saatlerinde tipi ve sisin etkili olmasıyla birlikte operasyon bölgesinde askerlerin donma tehlikesi olduğundan yaşamaları üzerine bölgeye kurtarma ekipleri gönderildi. 

Dün akşam saatlerinde Donma tehlikesi geçiren Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ile Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel bölgeye sevk edilen helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel ile Feruh Dikmen yapılan tüm müdahalele rağmen şehit oldu.

Komutanlığımızca teröristlere karşı Nazmiye Kırsalında gerçekleştirilen operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerimizin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle ile tahliye edildiği, 2 Jandarma personelimiz hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildiği ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 Jandarma personelimizin şehit olduğu, diğer Jandarma personelimize ise müdahaleye devam edildiği bildirilmişti. Diğer Jandarma personelimize uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup ne yazık ki kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağolsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.” 

Tunceli'de şehit olan askerlerimizin üzerinde askerlere özel termal giysi olup olmadığı; hipotermiye karşı ilaç bulunup bulunmadığı ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. 

banner119
Son Güncelleme: 28.10.2018 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kimyonsever 2018-11-07 16:05:58

Yıl 2018 donarak ölmekden bahsediyoruz. Askerlerimize gereğinden fazla önem verilmiyor. Üstlerinde termal kıyafetleri yok. Yazık...

banner56

banner108