Kayıp Alzaymır Hastası Olan Bayan Drone Sayesinde…

Çanakkale'de kaybolan alzaymır hastası olan bayan, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerin tarafından düzenlenmiş olduğu drone destekli operasyonla kurtarıldı.

30 Temmuz 2017 Pazar 13:43
Kayıp Alzaymır Hastası Olan Bayan Drone Sayesinde…

Merkeze bağlı Serçeler köyünde ikamet etmekte olan Ümmahane Akpınar (73), 28 Temmuz'da kayboldu. Yakınlarının haber vermesi üzerine İl Jandarma Komutanlığın tarafından Akpınar'ın bulunması için özel bir ekip oluşturuldu.

Jandarmaya, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi de (UMKE) eşlik yaptı. Akpınar'ın kaybolduğu bildirilen bölgenin kayalık ve ağaçlık olması sebebiyle jandarma ekipleri arama ve kurtarma çalışmalarına farklı noktalardan havadan drone desteğiyle.

 50 şahısın katıldığı ve 48 saat devam eden çalışmada Ümmahane Akpınar, Beşiktepe mevkisinde görüldü. Olay yerinde sağlık ekipleri muayene yapılan ve herhangi bir sorunu olmayan yaşlı bayan daha sonra ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesine gönderilerek tedbir maksatlı tüm kontrollerden geçirilmiş oldu.

AA

banner119
Anahtar Kelimeler:
çanakkale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108