Bandırma'da batan gemideki malzemeler çıkartılıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesi limanında yükleme sırasında yan yatarak batan geminin kurtarılmasına ilişkin çalışmalar kapsamında, malzemelerin tahliyesine başlandı.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 14:39
Bandırma'da batan gemideki malzemeler çıkartılıyor

Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta Çelebi Bandırma Limanı'nda batan Türk bandıralı bin 998 grostonluk, 77 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindeki "Ali Ağa" adlı yük gemisini çıkarma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Gemideki yükün boşaltılacağını belirten Şalcı, "İstanbul Liman Başkanlığı sahasından, 100 ton kaldırma kapasiteli 'Herkül' isimli vinç, deniz yoluyla Bandırma'ya geldi. Vincin yerine yerleştirilmesinin ardından yük çıkartma işlemlerine başlandı. Eti Maden'e ait 93 konteynerlik yük, yaklaşık 20-25 günde denizden ve gemiden tahliye edilecek." ifadelerini kullandı.

Şalcı, yetkili firma tarafından daha önce gemiden boşaltılan silaj, sintine, akaryakıt ve yağların, bertarafı için ilgili yerlere gönderildiğini sözlerine ekledi.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108