Yıldırım Güzelleşiyor

Yıldırım Belediyesi, mevcut park ve yeşil alanlarda yaptığı revizyon çalışmaları ile ilçeye kazandırılan yeni sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlara günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp nefes alma olanağı sağlıyor.

09 Kasım 2017 Perşembe 18:09
Yıldırım Güzelleşiyor

Yıldırım’a sosyal donatı alanlarıyla değer katmak, mevcut yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için hizmetlerini sürdüren Yıldırım Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırırken, mevcut parklarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor. 2017 yılı içinde açılan 10 yeni parkla birlikte Yıldırım’daki çocuk oyun, dinlenme ve spor parkı sayısı 352’ye, yeşil alan sayısı ise 410’a ulaştı. Parklarda yapılan revizyonla 856,33 metrekare kauçuk zemin uygulaması, 31 plastik çocuk oyun aleti montajı ile vatandaşların sağlıklı yaşam koşullarına katkıda bulunmak amacı ile 22 spor ve kondisyon aleti kazandırıldı. Öte yandan parklara ve ilçenin muhtelif yerlerine 120 çöp kutusu, 63 bank, 32 masa ve 5 pergole monte edilen ilçede, mevcut oyun aletlerinden kullanılmaz durumda olanlar yenisi ile değiştirilirken yetersiz görülenlere ilave oyun aleti montajları yapıldı.

Ağaçlandırma döneminde yol ağaçlandırması, ağaçlandırma alanları, park ve yeşil alanlarda toplam 32 bin 139 adet ağaç fidanı ve çalı fidanı dikilirken, toprak taşınması, bitkilendirme ve çimlendirme işleri yapılarak Yıldırım ‘yeşil’ kimliğine tekrar kavuştu. 2017 yılı içerisinde park ve yeşil alanlarda 233 bin 373 çiçek dikimi çeşitli yeşil alan ve refüjlere uygulanarak görsel zenginlik sağlandı.

ŞEHRİN ZENGİNLİĞİ

Parkların eskiden olduğu gibi yeniden çocuk cıvıltılarıyla dolan güvenli oyun alanları haline gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırırken mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli periyodlarla yapıyoruz. Şehirlerin zenginliğinin parkların ve yeşil alanların fazlalığı ile doğru orantılı olduğu bilinciyle, vatandaşlarımızın mahallerde rahat nefes alabildikleri, günlük yaşamın stresinden uzaklaştıkları, çocuklarımızın oyun oynayabildiği park ve bahçelerimizin bakımlarını aksatmadan devam ettiriyoruz. Çocuklarımızın ait oldukları parkları yine eskisi gibi doldurmalarını, parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızda hasar gören parklardaki ekipmanları yenilemeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

‘YEŞİL YILDIRIM’ VURGUSU

Her biri farklı anlayışla tasarlanan parkların, ilçe sakinlerine ferah ortamlar sunarken, çocuklara yönelik yapılan parkların güvenli oyun imkanı sağladığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım, yeşil alanları ve parklarıyla her geçen gün daha da güzelleşiyor. Yıldırım’daki parklarda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin, hayvanlar için kuş yuvaları, yemlik, suluk yetişkinler için spor aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlar için de rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak adına Yıldırım’da doğaya ve çevreye duyarlı hizmetlerimizi sürdürürken, ‘Yeşil Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek adına ağaçlandırma çalışmalarına da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108