Yıldırım'da Sosyal Belediyeclik Örneği

Yıldırım Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle örnek uygulamalara imza atarken, ilçedeki engelli vatandaşların doğum günlerini kutlayarak mutluluklarına ortak oluyor.

07 Şubat 2018 Çarşamba 18:16
Yıldırım'da Sosyal Belediyeclik Örneği

İnsana dokunan hizmetlerle sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmaları hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, yürütülen saha çalışmaları ve Yıldırım Kaymakamlığı’ndan elde edilen veriler neticesinde tespit edilen ilçedeki engellilerin doğum günlerinde yanlarında yer alarak mutluluklarını paylaşıyor. Yıldırım Belediyesi Engelsiz Masa personeli tarafından yapılan ziyaretlerle bugüne kadar 2 bin 500 engelli vatandaşın doğum günü kutlandı. Mutlulukların paylaşılarak artırılması için başlatılan proje kapsamında, doğum günü olan engelliler evlerinde ziyaret edilirken, engelli vatandaşların ve ailelerinin talepleri de alınarak kendilerine destek olunuyor.

‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ’

Engellilerin mutluluğuna katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak adına kendilerine destek olarak sosyal projeler ürettiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçe nüfusumuzun yüzde 13’ü engelli hemşehrilerimizden oluşuyor. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmesini sağlamak için azami gayret gösteriyoruz. Kendilerini evlerinde ziyaret ederek onlarla sohbet ediyor, özel günlerinde yanlarında bulunarak yalnız olmadıklarını gösteriyoruz. Bizler için her biri ayrı bir değere sahip engelli vatandaşlarımızı belediyemiz bünyesinde bulunan ‘Engelsiz Masa’ çalışanlarımızla ziyaret ederek doğum günlerini kutluyoruz. Ayrıca yapılan ziyaretlerde arkadaşlarımız, varsa engelli kardeşlerimizin taleplerini alarak belediyemize ulaştırıyor. Yapılan çalışmalar sonunda en kısa süre içerisinde taleplerini yerine getiriyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayata sımsıkı sarılmaları, ailelerinin dayanışma içinde olması ve aralarındaki sevgi bağı gibi güzellikler, bize mutlu olmamız için ne kadar fazla neden olduğu gösteriyor” diye konuştu.

‘ENGELLER ORTADAN KALKIYOR’

Engellilerin hayatın içerisinde aktif rol almaları için çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bizler de yerel yönetim olarak sorumluluğumuz dahilinde projeler üretiyoruz. 12 bin metrekarelik alanda engellilerimizin eğitim gördüğü, spor yaptığı, rehabilitasyona katıldığı ve hatta ticaret yaptığı Engelsiz Yaşam Merkezi inşa edeceğiz. Akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonlarımızla bir nebze de olsa kendilerine kolaylık sağlıyoruz. Engelsiz Mutfak projemiz, kardeşlerimizin sosyalleşmesine ve yeteneklerini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor. Eğitmenlerimizin öncülüğünde faaliyet gösteren, bizlerin ‘Sevgi Akademisi’ adını verdiğimiz Müzik Akademisi, Marmara Belediyeler Birliği’nde en iyi sosyal belediyecilik projesi ödülünün sahibi oldu. O ödülün esas kaynağı ortaya koyulan sevgidir” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108