Yıldırım'da Kültür Sanat Sezonuna Yoğun İlgi

Yıldırım Belediyesi, 7’den 70’e tüm Yıldırımlıları ücretsiz olarak sunduğu kültür sanat faaliyetleri ile buluşturuyor. Kültür-Sanat sezonunun başlamasıyla birlikte ilçede 90 bin 226 kişiye ulaşıldı.

04 Ocak 2018 Perşembe 20:55
Yıldırım'da Kültür Sanat Sezonuna Yoğun İlgi

Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği ücretsiz kültür sanat aktiviteleriyle ilçenin sosyal hayatını değiştirerek vatandaşların yaşam kalitesini yükseltiyor. 2017-2018 Kültür Sanat Sezonu başlamasıyla birlikte tiyatro, sinema gösterimi, panel, seminer ve değişik etkinliklere ev sahipliği yapan Yıldırım Belediyesi, sezonun başlamasından bu yana geçen 3 aylık süre içerisinde 90 bin 226 kişiye ulaştı. Barış Manço Kültür Merkezi başta olmak üzere Adile Naşit Tiyatrosu’nda çocuk, genç, yaşlı ve engelli vatandaşlara ücretsiz kültür sanat programı gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, ayrıca okullara da giderek etkinliklerini öğrencilerle buluşturuyor. Alo Tiyatro, Masalcı Dede, çeşitli sanat atölyeleri ve Şehir Pasaportu ile son 3 ayda 44 bin 396 çocuk etkinliklerden faydalandı. 

KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKILIYOR

Yıldırım’ın kültürel mirası ile zamana tanıklık eden bir şehir olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde Anadolu, Balkanlar ve Kafkaslardan gelen hemşehrilerimizin sayısı oldukça fazla. Bu kadar derin ve farklı zenginliği olan bir ilçede kültür ve sanata da oldukça önem veriyoruz. Bizler de bir arada yaşayan bir toplumda yerel yönetimler olarak, ilçemizde tiyatro oyunları, ünlü isimlerin yer aldığı söyleşiler, yarışmalar ve sergiler ile kültür ve sanatta önemli atılımlar yapıyoruz” dedi. Önceliklerinin şehir ve insan olduğunu vurgulayan Başkan Edebali,  “Başka medeniyetleri taklit etmeden kendi geleceğimizi bilerek hareket edersek geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurabiliriz. Şehrimizi kentsel dönüşüm çalışmalarıyla inşa ederken aynı zamanda kültür ve sanat çalışmalarımızla sosyal hayatı da dönüştürüyoruz. Köklerimize ve manevi değerlerimize bağlı etkinlikler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108