Teferrüç Mahallesin'nde Kentsel Dönüşüm İmzaları Atıldı

Teferrüç Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yürütülen uzlaşma görüşmelerinin ardından 'gönüllü dönüşüm'de ilk imzalar atıldı.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 10:05
Teferrüç Mahallesin'nde Kentsel Dönüşüm İmzaları Atıldı

Yıldırım Belediyesi tarafından Teferrüç Mahallesi'nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde başlayan uzlaşma görüşmelerinin ardından ilk imzalar atıldı. Hak sahiplerinden Mehmet Canpulat ve Necmettin Canpulat, Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'nde yapılan görüşmelerin ardından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile ön protokollerini imzaladı. Yıldırım'da başlatılan kentsel dönüşüm hamlesinin, plansız ve sağlıksız yapılaşma sonucu yıllardır cefa çeken insanların uzun yıllardır özlemini çektikleri yaşam alanlarına kavuşmalarına olanak sağlayacağını dile getiren Başkan Edebali, "Atılan imzalar, yeni bir hayatın habercisi. İnsanlarımıza çok daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için çalışıyoruz. Teferrüç Mahallesi'nde yıllarca süren plansız ve güvensiz yapılaşma sadece insanlarımızın hayatını zorlaştırmakla kalmadı, aynı zamanda Uludağ'ın yeşiline ve bitki örtüsüne de ciddi zarar verdi. Hayata geçireceğimiz projemizle bu durumu ortadan kaldırarak yeşil cennet Uludağ'ın görünümünün ve doğasının korunmasına önem veriyoruz" diye konuştu.

'EN ÖNEMLİ PAYDAŞIMIZ HEMŞERİLERİMİZ'

Yıldırım'ın gelecek yüz yılını planladıklarını, bundan dolayı kentsel dönüşümü aşama aşama uygulamaya koyduklarını ifade Başkan Edebali, "Çok ciddi ve hiç bir detayın göz ardı edilmediği planlama sürecimiz oldu. Bunun ardından planlarımızı hak sahiplerine anlatıyoruz. Onların olurunu aldıktan sonra ise planları uygulamaya koyuyoruz. Teferrüç'te de ikinci aşamaya geçtik. Bizim kentsel dönüşümdeki en önemli paydaşlarımız hemşerilerimiz. İnsanlarımızı zorlayıcı, kamulaştırma yoluyla yaşadıkları bölgeleri terk etmeleri konusunda baskı yapan bir anlayışla değil, gönül rızalarını alarak, uzlaşarak, vatandaşlarımızın yerlerini kıymetli hale getirerek tekrar aynı bölgede yaşamaya devam etmelerini sağlayacak felsefeyle adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunun uzmanı olarak standartları yüksek bir planlama yaptık" ifadelerini kullandı. Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'ne gelen hak sahiplerini bilgilendiren Başkan Edebali, ön protokol imzaladıkları vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108