Sokak Hayvanlarına Şevkat

Yıldırım Belediyesi, zorlu kış şartlarında yiyecek bulamayan sokak hayvanları için doğaya kedi köpek maması ve kuş yemi gibi temel besin maddeleri bıraktı.

12 Ocak 2017 Perşembe 19:19
Sokak Hayvanlarına Şevkat
Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kar yağışının ilk gününden itibaren sokak hayvanlarının aç kalmaması için ilçedeki 43 adet kedi evi, 3 otomatik yemlik, iki açık arazide panel telle çevrili beslenme odağı ve 22 su odağına periyodik olarak kedi ve köpek maması, yem ve su bırakıyor. Havaların soğumasının, insanlar olduğu kadar hayvanlar için de yaşam koşullarını ağırlaştırıldığına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Özellikle kış aylarında hava sıcaklığının 10 derecenin altına düşmesi ile birlikte bu sevimli dostlarımız zor bir dönemden geçiyor. Sokak hayvanlarının bu süreci en iyi şekilde atlatması için üzerimize bazı sorumluluklar düşüyor. İnsanların yapacağı ufacık fedakarlıklar, hayata tutunmasına büyük katkı sağlıyor. Biz de yerel yönetim olarak, dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.


 
BAŞKAN EDEBALİ’DEN DUYARLILIK ÇAĞRISI
 
Artan gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vererek açlıkla mücadelelerine destek olunabileceğini hatırlatan Başkan Edebali, “Sokaklara terk edilen hayvanların tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması adına çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Ayrıca su odaklarımız ve yemliklerimizle hayvanlarımızın açlık ve susuzluk sorununu çözmeye çalışıyoruz.



Öte yandan kış şartlarında ve kar yağışında ilçemizin muhtelif noktalarına yem bırakarak sevimli dostlarımızın yiyecek bulmasını kolaylaştırıyoruz. Bir hayvanı sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimiz, Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne giderek veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alarak onları sıcak bir yuvaya kavuşturabilirler” diye konuştu.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108