Yıldırım'lı Kadınlar Keçe Sanatında Ustalara Taş Çıkartıryor

YIL-MEK Namazgah Kurs Merkezi’nde keçe dokumacılığı eğitimi alan kadınların yaptığı bir birinden güzel çalışmalar göz kamaştırıyor.

12 Ocak 2017 Perşembe 19:21
Yıldırım'lı Kadınlar Keçe Sanatında Ustalara Taş Çıkartıryor

Yıldırımlı kadınları meslek sahibi yaparak üretime dahil etmek için 42 kurs merkezi ve 80 branşta meslek edindirme kursları düzenleyen YIL-MEK bünyesinde faaliyet gösteren keçe kursuna katılan kadınların el emeği göz nuru çalışmaları göz kamaştırıyor. Kadınların tasarım yeteneklerini geliştirdikleri kursta; keçeden seccade, yaygı, yolluk, çanta, tablo yapımı öğretiliyor. Haftanın iki günü verilen eğitimde Türk el sanatlarında büyük bir öneme sahip ‘keçe’nin özellikleri, nasıl işleneceği, renk bilgisi konuları detaylı anlatılıyor.


 
KADINLARA ALTIN BİLEZİK
 
Her zaman yeni ufuklar açmayı hedefleyen projeleri ile Yıldırımlıların hem sanata hem de sosyal yaşamına katkı sağladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Belediye olarak en büyük hedefimiz ilçemizi kültür, sanat ve ekonomik olarak geliştirmek yarınlara hazırlamaktır. Her yaş ve her kesimden insanın kendisini ilgilendiren bir faaliyet bulabileceği program zenginliğiyle YIL-MEK ilçemizin gururu haline geldi.



Gençlerimizi sosyal hayatın içerisinde kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturmak için çok sayıda organizasyonlar yapıyoruz.



Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde açtığımız kurslarla insanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkânları ortaya koymaya çalışıyoruz.



Ayrıca özellikle ev hanımlarına yönelik kurslarımız ile onları hem sosyal hayatın içine çekiyor, hem de meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Son Güncelleme: 13.01.2017 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108