Recep Kara'nın gözü altın kemerde

Kırkpınar'ın geçen yılki başpehlivanı Recep Kara'nın hedefi, iki yıl daha bu unvanını koruyarak, altın kemerin ebedi sahibi olabilmek.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 14:17
Recep Kara'nın gözü altın kemerde

Başpehlivan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın kemerin ebedi sahibi olabilmek için bu yılki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlandığını söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla hazırlıklara kısa bir süre ara verdiğini belirten Kara, yılın 11 ayı çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Bu yıl da altın kemeri kazanarak, hedefine bir adım daha yaklaşmayı istediğini ifade eden Kara, "655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olarak, bu yıl düzenlenecek güreşlere en iyi şekilde hazırlanıyorum. Kırkpınar'da şimdiye kadar 4 kez başpehlivan oldum, ancak geçen yılki başpehlivanlığımla, üst üste 3 kez bu başarıya ulaşarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. İnşallah emeklerimizin karşılığını 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde alırız diye umut ediyorum." diye konuştu.

Başpehlivanlığa yükselen her sporcunun özel olduğuna dikkati çeken Kara, bu nedenle "rakibin küçüğü büyüğü olmaz" prensibiyle hazırlıkları sürdürdüklerini aktardı.

"Ata sporumuza en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz"

Kırkpınar'ın bir gelenek olduğunu belirten Recep Kara, bu nedenle güreşçiler için önemine vurgu yaptı.

Her güreşçinin Kırkpınar çayırında güreşmek isteyeceğini ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"656 yıldır süren bir gelenek. Sadece savaş dönemlerinde bir iki yıl ara verilmiş, onun dışında hiç ara verilmeden yapılmıştır. Güreşler bizim öz ve öz kültürümüz. Bu kültür mirasının bizler de temsilcileriyiz. Ata sporumuza en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Güreş sadece spordan ibaret değil, peşrevler ve her hareketin bir manası vardır. İçinde İslami semboller barındıran bir güreştir. Biz de bu güreşlerin hakkını vermeye çalışıyoruz. Atalarımızdan kalan bu manevi mirası devam ettirmek zorundayız."

Hasan Tuna ve Ekrem Yavuz'u yenerek 2007 ve 2008 yıllarının başpehlivanı olan Recep Kara, altın kemerin ebedi sahibi olabilmek üzere çıktığı çayırda 2009'da rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'e mağlup olarak, bu amacına ulaşamamıştı.

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 14-16 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

AA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Recep Kara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108