Banvit Yeni Sezona Çok İddialı Geliyor

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Kılıç: 2017-2018 sezonda yine izleyenler büyük zevk alacağı, hırslı, inatçı ve kolay vazgeçmeyen bir takımla mücadele edeceğiz.

08 Ağustos 2017 Salı 11:57
Banvit Yeni Sezona Çok İddialı Geliyor

(FIBA Şampiyonlar Ligi) Öncelikli hedefimiz, grubumuzu ilk dört sıra içinde bitirerek son 16 takım arasına adımızı yazdırmak" Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Banvit'in kulüp başkanı Özkan Kılıç, 2017-2018 sezonda yine izleyenler büyük zevk alacağı, hırslı, inatçı ve kolay vazgeçmeyen bir takımla mücadele edeceklerini söyledi.

Kılıç, yapmış olduğu yazılı açıklamada, yeni sezonda, senelerdir kendilerini yalnız bırakmayan taraftarların desteğiyle yarışacakları tüm kulvarlarda en üst noktaya gitmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Çok başarılı geçen 2016-2017 sezondan sonra özellikle yabancı oyuncu kadrosunda önemli değişiklikler olduğunu söyleyen Kılıç, "Öncelikle geçen sezonki başarının mimarlarından başantrenör Sasa Filipovski'nin dışında kaptan Vidmar ve Damian Kulig'i kadromuzda tutmayı başardık. 

Bunların yanında ciddi ve uzun zamanlı araştırmalarımız neticesinde Tony Taylor, Jake Odum, Adonis Thomas ve Angelo Caloiara gibi genç, potansiyeline inandığımız ve başarıya aç olduklarını düşündüğümüz yabancı oyuncuları kadromuza kattık.

Yeni sezonda kadroda yine kulüp geleneğine uygun olarak altyapıdan yetişen çok sayıda genç oyuncunun yer alacağını söyleyen Kılıç, A Milli Takım kadrosunda olan Tolga Geçim'in yanı sıra Berke Atar, Erkin Şenel, Şehmuz Hazer, Eray Akyüz, Cem Ulusoy, Rıdvan Öncel ve Metehan Akyel gibi isimlerin forma giyme şansı bulacaklarını söyledi.

Ligin kalitesi ve marka değerini her geçen gün yükseldiğini söyleyen Kılıç, "Biz de kulüp olarak olanaklarımız ölçüsünde Türk basketbolunun ve ligin yükselen değerine katkıda bulunmak adına daha çok çalışıp belli bir düzen ve istikrar içinde elimizden gelenin en iyisini yapmak için geyret ediyoruz.

Şampiyonlar Ligi'nde hedef son 16 

Geçen sene FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısını gösterdiklerini hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:

FIBA Şampiyonlar Ligi'ne bu sene yine grup aşamasından katılacağız. Grubumuzda, İtalya ligi şampiyonu Venezia, Yunanistan'ın güçlü takımlarından AEK, senelerce Euroleague mücadelesi veren Sloven ekibi Olimpija Ljubljana, Fransa liginde final oynama başarısını gösteren Strasbourg ve Alman temsilcisi Medi Bayreuth dışında, eleme turundan gelmeleri kuvvetle muhtemel yine senelerce Euroleague mücadelesi veren Rusya temsilcisi Nizhny Novgorod ve İspanya temsilcisi Estudiantes gibi çok güçlü takımlar var.

Öncelikli hedefimiz, grubumuzu ilk dört sıra içinde bitirerek son 16 takım arasına adımızı yazdırmak olacaktır."

Fenerbahçe Doğuş ile oynayacakları maçta Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmak için mücadele vereceklerini söyleyen Kılıç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Bu sezon, kulüp tarihimizde ilk defa oynayacağımız Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasının büyük gurur ve heyecanı içindeyiz. En prestijli kupayı müzemize götürmek için çıkacağımız karşılaşmada, geçtiğimiz sezon Türkiye liginin yanı sıra Avrupa'nın en büyük kupasını ülkemize getiren Fenerbahçe Doğuş'un önüne çıkacağız. 

Rakibimize büyük saygı duymakla birlikte biz de elimizden gelenin en iyisini yapmak ve kupayı kazanmak adına sahada olacağız.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108