Öğrenciler ÇYDD için renklere dokundu

Özel Tan Okulları İzmir Yolu Şubesi öğrencilerinin, “Renklere Dokunarak” isimli resim sergisi Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açıldı. Sergiden elde edilecek gelir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlanacak.

11 Mayıs 2017 Perşembe 13:23
Öğrenciler ÇYDD için renklere dokundu

Özel Tan Okulları İzmir Yolu Şubesi öğrencileri, dönem boyunca yaptıkları eserleri düzenlenen sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’ndaki serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Emine Kurar, Tan Eğitim Kurumları kurucularından Öztürk Aydın, öğrenciler, öğretmenler ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Başkan Mustafa Bozbey, sanata ve sanatçıya sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti.Öğrencileri, ürettikleri eserler için kutlayan Başkan Bozbey, “Sanata tükürenlerin çoğalmaya başladığı, hatta bu tür eğitim alanlarının yok edilmesi konusunda mücadelenin yürütüldüğü ortada. Çocuklarımızın sanata ilgi göstermesi mutluluk verici. Bizler, sanata ve sanatçıya sahip çıkmak zorundayız.

Sanatın her alanına yatırım yaparak hem çocuklarımızı hem de her yaştan insanımızı bu alanın içine çekmek sorumluluğundayız. Bunu yaparsak eğer bu ülke bir adım daha ileri gider. Onun için özellikle tüm okullarımızda her öğrencinin mutlaka müziğin, sporun ve güzel sanatların bir dalıyla uğraşmasını şart koşmalıyız. Eğer bunu yapabilirsek, önümüzdeki yıllarda bu çocuklarımız Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden özgür bireyler olacaktır” dedi.

Serginin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydeden öğrenciler de, sergideki eserlerin satışından elde edilecek olan geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, beraberindekilerle birlikte sergi açılışını yaptı. Sergiyi gezen Başkan Bozbey, eserleri de tek tek inceledi. Ebru, akrilik, yağlı boya ve maske eserlerin yer aldığı sergi büyük beğeni aldı.

74 özgün eserin yer aldığı sergi, 16 Mayıs tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108