Her iki dakikada bir kadın bu hastalıktan hayatını kaybediyor

Özel Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nazmiye Şentürk, dünyada her iki dakika da bir kadının rahim ağzı kanserinden hayatını kaybettiğini söyledi.

16 Aralık 2016 Cuma 16:01
Her iki dakikada bir kadın bu hastalıktan hayatını kaybediyor
Yıldırım’daki kadınlarla Bursa Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Lokali’nde bir araya gelen Özel Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nazmiye Şentürk, kanser tarama yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi

Rahim ağzı kanserinin diğer kanser türlerine göre teşhis edilmesinin daha kolay olduğunu ifade eden Şentürk, rahim ağzı kanserinin çok uzun yıllar geliştiği için tehlikeli boyuta gelmeden yakalama şansının olduğunu söyledi. Rahim ağzı kanserinin en sık karşılaşılan jinekolojik kanserler arasında olduğunu da ifade eden Şentürk, “Her yıl 493 bin rahim ağzı kanseri vakası yaşanmaktadır. Dünyada 274 bin kadın bu hastalık sebebiyle hayatını kaybediyor. Buda her iki dakika da bir kadının rahim ağzı kanserinden hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor” dedi.





Düzenli olarak yapılan tarama testleri sayesinde kanser öncüsü durumlar erkenden yakalanabileceğini ifade eden Şentürk,

“Etkin yapılan tarama programlarıyla erken evrede yakalanan rahim ağzı kanserlerinin tedavisi mümkünken, geç evrede fark edilenlerinin ise tedavi edilme oranı çok düşüktür. Bu sebeple 18 yaş üzerindeki bütün evli bayanların her yıl tarama yaptırması gerekmektedir. 21-29 yaşları arasında üç yılda bir test uygulanmalıdır. 30 yaşından sonra ise her beş yılda bir kontrol sağlanmalıdır. Tarama testi sonuçlarına göre eğer kanser öncüsü bir durumdan şüphe edilirse gerekli işlemi uygulanır” diye konuştu.

Programda, seminere katılan tüm kadınlara ücretsiz smear testi yaptırma imkanı verilirken, çekilişle de 5 kişiye check-up hediye edildi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108