Hayata tutunduran ameliyat

Kimisi hayati riski, kimisi de ‘hakkımı helal etmem’ diyen annesini karşısına alarak tüp mide ameliyatı olan vatandaşlar sağlıklarına kavuştu.

12 Kasım 2016 Cumartesi 13:05
Hayata tutunduran ameliyat

Aralarında ünlü isimlerin de olduğu vatandaşlar, yeniden hayata tutunduklarını belirterek, yaşama bakış açılarının değiştiğini söyledi.
İzmir’de 200 obezite hastası başarılı geçen ameliyatlarının ardından bir araya geldi. Tüp mide ameliyatı ile sağlıklarına kavuştuklarını belirten hastalar, yaşadıkları zorlu süreci ve yeni hayatlarını anlattı.
20 ay önce tüp mide ameliyatı olarak hayatının değiştiğini belirten 24 yaşındaki Kamilcan Özer, 184 kilodan 83 kiloya düşerek tam 101 kilo verdi. İlk başlarda hayati risk sebebiyle ameliyattan çekinceleri olan Özer, 7X bedenden Medium bedene düştü.

"Eski sevgililerim dönüyor şimdi ben kabul etmiyorum"

101 kilo verdikten sonra tüm endişelerinin geçtiğini belirten Kamilcan Özer, "İnsanların ‘Yeme oğlum’ ya da ‘Gel bu seni yer’ gibi sözleriyle hep bir dışlanma vardı. Ama şimdi böyle bir şey yok. Önceden sevdiklerim ben kiloluyum diye gelmiyorlardı. Şimdi son 2 aydır onlar geliyor ben kabul etmiyorum. Çünkü beni eski halimle kabul etmeyeni ben kabul edemem. 10-11 aylık ilişkilerim oluyordu, çok güzel gidiyordu. Ciddiyete bağlayalım dediğimde ‘Sen kilolusun, nerede çalışacaksın’ derlerdi. Ben şimdi aynıyım, onlar bana geri dönüyor. Hepsinin de dediği tek şey; ‘At gibi giden, it gibi geri gelir" diye konuştu.
Ayakkabı satıcısı Özer, kilo verdikten sonra mağazaya gelen müşterilerin de kendini tanıyamadıklarını ve onları eski fotoğraflarını göstererek ikna ettiğini söyledi.

Ünlü oyuncunun ameliyatla hayatı değişti

Kilo veren obezite hastalarının arasında Dondurmam Gaymak ile tanınan 62 yaşındaki Gülnihal Demir de bulunuyor. 62 yaşında zayıflama kararı alarak, tüp mide ameliyatı olan ünlü oyuncu, ameliyat olmaya niyeti yokken oğlu Yiğit ile gelini Semra Demir’in kendisini ikna ettiğini belirterek, "15 Şubat 2016 tarihinde ameliyat edildim. 39 kilo verdim, 87 kilodayım. Her şeyim değişti. Şekerim, kolesterolüm, uyku apnem, tansiyonum her şeyim tavandı. Fakat şu anda hepsi sıfır. Ameliyatı olmayacağım diye geldim, 10 dakikada karar verdim. Yeniden dünyaya geldim. Şu an çok güzel günler geçiriyorum. Yeniden doğdum. Bastonla yürüyordum, yürüyemiyordum, adım atamıyordum, şuanda koşuyorum" ifadelerini kullandı.

‘Hakkımı helal etmem’ diyen annesini karşısına aldı

30 yaşındaki Seval Yener de ‘Sana hakkımı helal etmem’ diyen annesini karşısına alarak ameliyat oldu. Eşi Murat Yener’in desteği ile ameliyat olan Seval Yener’in annesi Yüksel Kıvılcım, kızına bir şey olma endişesi sebebiyle damadı ile kavga etti. Kızının sağlığına kavuşmasının ardından hem damadı ile barışan Yüksel Kıvılcım, kızına da ‘İyi ki ameliyat olmuşsun’ diyerek destek verdi. Yener yaşadığı süreci şöyle anlattı:
"6 ay önce ameliyat olmaya karar verdim. Annem 'ameliyat olursan hakkımı helal etmem' dedi. Ben de ‘Hayat benim hayatım, ister et ister helal etme’ dedim ve bu ameliyatı oldum, 6 ayda 40 kilo verdim. İyi ki olmuşum. Annem de şu anda ‘iyi ki olmuşsun, beni dinlememişsin’ diyor. Hayatımda çok şeyler değişti. Aldığım nefes, yaşamım, en önemlisi de hayata bakış açım çok değişti."

"Bir safra kesesi ameliyatından daha güvenli"

Obezite ve Laparoskopik Cerrahi Doktoru Cemal Kara, eskiden obezitenin yaptığı tahribatın bu derece vahim olduğunun tam bilinmediğini ve kilolu olmanın hayati risk oluşturduğunu belirterek, "Kilolu insanların kalp krizi, beyin kanaması gibi hastalıkları geçirme riski çok daha fazladır. Şeker ve tansiyon hastası zaten oluyorlar. Ameliyat olmanın riski oldukça düşük. Hatta safra kesesi ameliyatında daha güvenle yapılıyor. Hayati riski oldukça düşük ve güvenli bir ameliyattır" dedi.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 12.11.2016 16:08
Anahtar Kelimeler:
AmeliyatMideTüp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108