Hamilelikte Bulantı Sorununa Karşı 10 Etkili Tavsiye

Hamilelik döneminde bazı kadınların kabusu haline gelen mide bulantısına karşı 10 etkili çözüm... Hamilelikte bulantıya iyi gelenler, bulantıya ne iyi gelir.

24 Şubat 2022 Perşembe 09:23
Hamilelikte Bulantı Sorununa Karşı 10 Etkili Tavsiye

Hamilelik döneminde bazı kadınların kabusu haline gelen mide bulantısına karşı 10 etkili çözüm...

Hamileliğin özellikle ilk 3 ayı, kadınlar rahatsız edici boyutlarda bazı belirtiler yaşayabilir. Bunlardan en büyük sorun mide bulantısıdır. Birçok hamile kadın bulantıdan muzdarip olabilir. Ayrıca hamilelik sebebiyle bulantı ilacı da alamamaktadır. Ciddi vakalarda kusma ile birlikte vücudun susuz kalması, iştahsızlık ve kilo kaybı yaşanabilir.

Genellikle, ilk defa hamilelik yaşayan kadınlar mide bulantısına daha yatkındır ve daha ağır belirtiler yaşar.

Hamilelikte Bulantıya Ne İyi Gelir ?

İşte hamilelikte mide bulantısını hafifletmek için 10 etkili tavsiye:

Hamilelikte Bulantı Sorununa Karşı 10 Etkili Tavsiye

Zencefil ve Nane Çayını İçin

Zencefil, bulantı semptomlarını hafifleten özellikleriyle bilinir. Zencefil çayı veya bisküvisi tüketilebilir. Nanenin ise sindirim üzerinde sakinleştirici bir etkisi söz konusudur. Soğuk çay olarak bu ikisini içmek daha olumludur.

Fiziksel ve Zihinsel Aktivitede Bulunun

Hamilelikte hafif tempoda fiziksel aktivite, bulantıları hafifletir. Mide bulantısını düşünmek yerine aktivite gibi farklı şeylerle ilgilenin; mesela kitap okuyun veya yürüyün.

Yemeğinizi Dikkatli Seçin

Soğuk çay gibi soğuk yemekler de bulantıyı bastırır. Ayrıca çok yağlı, ağır ve baharatlı gıdalar ile kafeinden kaçının. Ve açlık bulantı hissini daha da artırır.

Vitaminler ve Takviyeler

Herhangi bir ilaç ve takviyeyi doktorunuza danışarak alın. B6 vitamininin bulantı güdüsünü azaltabildiği bilinmektedir.

Yeterli Sıvı Alın

Sıvı, her insanın temel ihtiyacıdır. Bu sebeple vücudun sıvı dengesini korumak çok önemlidir. Hamilelikte hem anne hem de gelişmeye devam eden fetüs de düşünülmelidir. Vücudun susuz kalması, hem anne hem de bebek için istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Mide bulantısına karşı su veya sıvı tüketimi önemlidir.

Mide Bulantısına Yardımcı Olacak Yiyecekleri Deneyin

Kimyon, tarçın, rezene gibi bazı baharatlar işe kavun, portakal gibi meyveler bulantıyı giderir. Su içeren sebze ve meyvelere yönelin.

Ekrandan Kaçının

Parlak renkler ve elektronik tüm cihazlardan uzak kalın. Bilgisayar, tv, telefon gibi cihazlara ara verin.

Bulantı Tetikleyicilerinden Kaçının

Her hamile kadın mide bulantısını kötüleştiren şeyler ile kısa sürede tanışır. Gebelikte mide bulantısı krizlerini azaltmak için bunlardan uzak durulması gerekir. Limon, nane ve biberiye gibi aromalar da mide bulantısını azaltabilir.

Mide Ekşimesine Dikkat Edin

Hamilelik boyunca mide ekşimesi olan kadınlar mutlaka doktoruna danışmalı ve doktorunun önereceği çözümleri uygulamalıdır.

Nefesinizi Kontrol Edin

Derin derin ve doğru tekniklerle nefes almanın hamilelikte görülen bulantıları azaltmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

banner119
Son Güncelleme: 25.02.2022 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108