Ballı Yoğurt Kürü Bakın Nelere İyi Geliyor?

İki faydalı besin: Biri yoğurt, diğeri bal... Peki, yoğurt ile balı birlikte tüketmek sağlığa ne kadar faydalı?

21 Şubat 2022 Pazartesi 18:50
Ballı Yoğurt Kürü Bakın Nelere İyi Geliyor?

İki faydalı besin: Biri yoğurt, diğeri bal... Peki, yoğurt ile balı birlikte tüketmek sağlığa ne kadar faydalı?

Hem bal hem de yoğurdun sayısız faydası bulunuyor. Bal ve yoğurdu ister karıştırıp tüketin, isterseniz gün içerisinde ayrı ayrı... Hafta 1 kez dahi olsa bal ve yoğurt tüketiminin sağlığa faydaları araştırıldı. İşte mucizevi sonuçlar...

Yoğurt ve balı karıştırıp tek bir ara öğünde yerseniz, ikisinin de faydalarını aynı anda görebilirsiniz. Elbette ballı yoğurt karışımı yerine iki gıdayı farklı zaman dilimlerinde ayrı ayrı da tüketebilirsiniz.

Yoğurt:

Yağ yakımını hızlandıran yoğurt zayıflamak için de bire bir. Kalsiyum, potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri yoğurtta var. Sağlık için ve bağırsakların düzenli çalışması için iyi bir probiyotik ve protein kaynağı.

Bal:

Şifa deposu bal da, birçok sağlık sorununu önlemede önemli rol oynuyor. Bal, doğal antibiyotik olarak biliniyor. Çünkü pek çok mineral içeriyor. Faydaları ile öne çıkan bu iki besin, bir arada tüketildiğinde ise sağlık açısından oldukça faydalı.

VÜCUDA ENERJİ VERİR

Folat ve zengin C vitamini içeriğinden dolayı balın yoğurtla beraber yenmesi, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuda güç veriyor.

PSİKOLOJİK HASTALIKLARDA ETKİLİ

Sakinleştirici etkisi olan ballı yoğurt kürü, psikolojik hastalıkların çözülmesinde çok etkili bir yöntemdir.

DİŞ ETİ RAHATSIZLIKLARINA İYİ GELİR

Diş ve diş eti hastalıklarını önlemek ve aynı zamanda tedavi etmek adına bu ikilinin tüketilmesi öneriliyor. Özellikle diş eti çekilmesine iyi geldiği söyleniyor.

KEMİK ERİMESİNİ GECİKTİRİR

Bal ve yoğurtla birlikte karışıma bir de ceviz eklerseniz günlük direncinizi alabilirsiniz. Özellikle sporculara bu kür tavsiye ediliyor. Spor yapanlar spor öncesinde cevizli ballı yoğurt yiyebilir. Bu karışım yoğun miktarda kalsiyum içerdiğinden kemik erimesini erteler. Ayrıca bağırsak hastalıklarına şifa olur ve kolon kanseri tedavisinde etkilidir.

banner119
Anahtar Kelimeler:
Bal Ve Yoğurt Faydaları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108