AK Parti’li Ataş: "Kılıçdaroğlu, CHP’nin lideri midir, HDP’nin lideri midir?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’nin lideri midir, HDP’nin lideri midir? Kılıçdaroğlu bugün HDP'nin genel başkanı gibi konuşmaktadır" dedi.

10 Kasım 2016 Perşembe 11:12
AK Parti’li Ataş: "Kılıçdaroğlu, CHP’nin lideri midir, HDP’nin lideri midir?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, AK Parti Teşkilat Başkanlığı İl Teşkilat Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’yi 15 Temmuz darbe girişimiyle yıkamayanların yine eski yöntemlere başvurduğuna dikkat çekerek, "Sistematik ve yoğun olarak ekonomik, diplomatik, sosyal ve siyasi saldırılar ile ülkemizi ve milletimizi sarsmaya çalışmaktadırlar. Buradan haykırıyoruz bunu da başaramayacaksınız. Şimdiye kadar yaptıklarınıza müsaade etmeyen milletimiz bugünden sonra da yapacaklarınıza asla müsaade etmeyecektir. Kararlıyız, FETÖ’yü bitireceğiz. PKK’yı, PYD'yi, DEAŞ’ı ve bunun gibi terör örgütlerini kararlı duruşumuzla, millet olarak hepsini bitirmenin gayreti içinde olacağız ve bitireceğiz. Bunların hepsi ayrı gibi görünse de, hepsi aynı amaca hizmet eden yapılar olduğunu bir kez daha hep birlikte izliyoruz ve görüyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi süreci ve demokrasi nöbetleri süresi içerisinde PKK'nın bir tek saldırısı olmamıştır. Ne zaman ki demokrasi nöbetleri bittiğinde yeniden PKK ve DAEŞ terör örgütünün mensupları yeniden saldırılarına başlamıştır. Buradan da anlıyoruz ki PKK'nın da, DAEŞ'in de, FETÖ terör örgütünün de birbirinden farkı yoktur ve hepsi aynı merkezden yönetilmektedir" diye konuştu.

HDP vekillerine yönelik tutuklanmalar

Bazı kesimlerin HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasıyla alakalı olarak kafaları karıştırmak istediklerine vurgu yapan Ataş, "Türkiye bir hukuk devletidir, hukukun önünde hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Bütün vatandaşlarımız hukukun önünde eşittir. Yapılan işlem hukuk içerisinde bir işlemdir. Mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir. Hakkında fezleke bulunan ve bütün siyasi partilere mensup milletvekilleriyle ilgili TBMM'de bir anayasa değişikliği yapıldı. Bu süreç içerisinde parti genel başkanlarının bile savcılıkların davetlerine uyup ifade vermelerine rağmen, PKK terör örgütünün Meclis'teki temsilcilerinin 7 Haziran seçimleri öncesi barış ve demokrasiyi dillerinden düşürmeyip 7 Haziran'dan sonra özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra tavır değiştirmelerini milletimiz ve bütün dünya izliyor. Meydan okurcasına 7 Haziran seçimi öncesi dokunulmazlıkların kaldırılmasını bizzat kendilerinin de destek vereceğini söylemelerine rağmen ne oldu ki 1 Kasım seçimlerinden sonra bu millete ve hukuka meydan okurcasına 'tıpış tıpış da mahkemelere gidecek değiliz' deyip kendi taraftarlarını tahrik edip sokağa davet edenlere herhalde hukuk cevabını verecektir" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu terörle siyaseti birbirine karıştırıyor"

Seçimle gelip terörle iç içe girenlerin bunun hesabını vermesi gerektiğini savunan Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Kılıçdaroğlu terörle siyaseti birbirine karıştırıyor. Terörle siyaseti, terörle milli iradeyi birbirine karıştırmamak gerekir. CHP'nin Parti Meclisi'nin toplanması sonucu yayımlamış olduğu bildiriye bakarsanız, onların da kafalarının karışık olduğunu görürsünüz. Kılıçdaroğlu, bir yandan AK Parti'nin TBMM'yi hiçe sayarak doğrudan PKK ile pazarlığa girdiğini savunmuş bir yandan da aynı cümle içerisinde Meclis'teki milletvekillerini tutuklayarak teröre hizmet ettiğini söyleyebilmiştir. AK Parti teröre hizmet etmez, terörle mücadele eder. Teröre hizmet etmek; onların bıraktığı yerden bayrağı devralmak, onların sözcülüğünü yapmaktır. Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’nin lideri midir, HDP’nin lideri midir? Kılıçdaroğlu bugün HDP'nin Genel Başkanı gibi konuşmaktadır. Adnan Menderes seçimle gelmişti seçimle mi gitti? Bunu Kılıçdaroğlu'nun da net bir şekilde kamuoyuna açıklaması gerekir. Türkiye bunları unutmadı, unutmayacaktır. Yeni anayasa ise yeni anayasa, başkanlık sistemi ise başkanlık sistemi, biz başkanlık sistemini sadece AK Parti için değil, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum için gerekli olduğuna inanıyoruz. Başkanlık sistemini millete götürelim istiyoruz."

AK Parti milletvekillerinin 'Bylock' kullandığı iddiası

Başkanlık sistemiyle ilgili çağrıda bulunan Ataş, "Gelin siz de milletin iradesine saygı gösterin, çünkü millete rağmen hiçbir şey olmaz, milletin gücünün üzerinde de hiçbir güç duramaz. Teşkilatlarımız içerisine nifak sokmak isteyenler bilsin ki, bu ocaktan hiçbir fitneci güruha ekmek çıkmaz. AK Parti üzerinde bir takım fitne hareketleriyle 'milletvekilleri içinde, bakanların içinde Bylock'cular var' demek suretiyle AK Parti'nin önünü kesmeye çalışanlar dönüp kendi milletvekillerinin FETÖ terör örgütüyle nasıl işbirliği yaptıklarına, kendi eski milletvekillerinin televizyondaki açıklamalarına baksınlar. Yine ana muhalefet partisi mensubu bir milletvekilinin birkaç gün önce bir televizyon kanalında 'Eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Türkiye'nin başında bu darbe girişimi başarılı olurdu' diye ifadesine baksınlar. Sağduyulu düşünenler bunun hakkını teslim ederken maalesef kafalarını kuma gömenler bu gerçeği görmekten acizler" şeklinde konuştu.
Yakında kongre süreçlerinin başlayacağını hatırlatan Ataş, "Bazı il, ilçe ve beldelerimizde bir takım değişimler yaşanacak. Bu değişimlerin herhangi bir kırılmaya, küsmeye dönüşmesine asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bizler inandığımız değerler, kalkınma ve adalet duygusundan ödün vermeden Türkiye'yi hakettiği seviyelere ulaştırmak için çalışmaya devam edecek, Eski Türkiye'yi canlandırmayı amaçlayan odaklara asla müsaade etmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108