Ovaakça Festival Alanı Dokusuna Uygun Düzenleniyor

Ovaakça İncir Festivali’nin gerçekleştirildiği mesire alanı, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden düzenleniyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yapılan düzenleme ile birlikte daha kullanışlı hale gelecek olan mesire alanımız, katılımcıların, misafirlerin etkinlikleri daha rahat takip edeceği bir yer olacak” dedi.

18 Ağustos 2017 Cuma 11:10
Ovaakça Festival Alanı Dokusuna Uygun Düzenleniyor

Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Ovaakça Siyah İncir Festivali’nin gerçekleştirildiği alan, yapılan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının ardından yepyeni bir görünüme kavuşuyor. 10 Eylül’de gerçekleştirilecek festival öncesi alanda yürütülen düzenleme çalışmalarını inceleyerek bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, ata sporumuz yağlı güreş müsabakaları ve her yıl farklı bir sanatçının yer aldığı konserlerle renklenen festivalin gerçekleştirildiği alanın hem misafirler, hem de organizasyona katılanlar için daha kullanışlı bir hale getirildiğini söyledi.

Aynı zamanda mesire yeri olarak kullanılan festival alanının, doğal yapısı bozulmayacak şekilde düzenlendiğini, bu sayede çok daha kullanışlı hale geleceğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Düzenlediğimiz festival ile Bursa’mızın dünyaca ünlü Bursa Karası dediğimiz incirimizi tanıtma imkanı buluyoruz. Böylece üreticilerimize küçük de olsa bir katkı sağlamış oluyoruz. Burası, çam ağaçlarının arasında çok güzel, tarihi bir yer. Bizler, aynı zamanda güreş sahası da olan bu alanı yeniden düzenleyerek, daha kullanışlı bir hale getiriyoruz. Yapılan düzenleme ile yeni bir tribün kuruluyor, çevre düzenlemesi yapılıyor. Böylece katılımcıların etkinlikleri daha rahat takip edeceği bir yer haline geliyor. Yapılan düzenlemede özellikle beton kullanmamaya özen gösteriyoruz. Doğaya zarar vermeyen ‘Geogrid’ duvar dediğimiz, beton kullanılmadan toprak ve taş dolguyla yapılan sistemi burada uyguluyoruz. Mesire alanı olarak da kullanılan bu alanın doğal güzelliğini, dokusunu bozmadan yenileyerek, festivale hazır hale getiriyoruz. Ovaakça ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

OSMANGAZİ BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108