Dündar: “CHP Soğanlı projesiyle ilgili vatandaşı yanlış bilgilendiriyor”

Osmangazi Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısı yapıldı.

09 Mart 2017 Perşembe 14:05
Dündar: “CHP Soğanlı projesiyle ilgili vatandaşı yanlış bilgilendiriyor”

Başkan Mustafa Dündar, Soğanlı projesinde CHP'nin halkı yanlış bilgilendirdiğini söyledi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce şubat ayındaki çalışmalar hakkında meclise bilgi veren Başkan Mustafa Dündar’ın ardından muhalefet partileri adına MHP ve CHP Grup sözcüleri, yapılan çalışmalara alakalı değerlendirmelerde bulundu. CHP grup sözcüsü Cevat Asa, Soğanlı kentsel dönüşüm projesiyle ilgili, “Rezerv alanının ardından riskli alanda kamulaştırma süreci devam eden projede vatandaşlarımız teklif edilen bedelleri çok az buluyor. Haksızlığa uğradıklarını düşünüyor. Bununla ilgili de Soğanlı Çiftehavuzlar Kentsel Dönüşüm ve Dayanışma Derneği adıyla bir dernek açıldı. Meclis üyesi arkadaşlarımızı bu konularda bilgilendirmek isterim” dedi.

Tenkitlere cevap veren Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak Hamitler, Demirtaş, Kent Meydanı ve Soğanlı gibi şehrin birçok farklı bölgesinde kentsel dönüşüm projeleri bulunduğunu, her bir projenin kendi içerisinde ilkleri olduğunu söyledi.

Başkan Dündar, “Soğanlı kentsel dönüşüm projemiz, Osmangazi Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz, Türkiye’ye örnek bir proje. Yeşil alanları, caddeleri, sosyal donatı alanlarıyla herkesin örnek aldığı bir proje. İlk 4 etabı rezerv alanında yapılan çalışmalar. İnşaatların 1. etap çalışmaları bitti, diğerleri de yıl sonuna kadar bitecek. Şimdi ikinci kısmına, yani riskli bölgede çalışmalara başladık.

Bu bölgede 240 parsel bulunuyor. Bunlardan 96 parselle anlaştık ancak, CHP’nin bu işe müdahalesiyle ipler koptu. CHP olarak il ve ilçe başkanlarınızla, vekillerinizle gidip orada, yasa dışı yürüyüş yaptınız” dedi.

“CHP’lilerin Soğanlı’da yaptığı yürüyüş yasa dışı”

Yapılan bu hareketin insanlarda tedirginliğe yol açtığını, vatandaşların sanki bir yanlış yapılıyormuş düşüncesine sevk edilmek istendiğini ifade eden Başkan Mustafa Dündar,

“Milleti toplayıp izinsiz yürüyüş yapmanız, vatandaşları galeyana getirmeniz kanun dışı bir olay. Sizlerin müdahalesiyle, Türkiye’nin en ciddi projesine çomak sokuldu. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Seçim bürosu açar gibi bir dernek açtınız. Üstelik vatandaşı yanlış bilgilendirdiniz. Hangi yanlış bilgiyi verdiniz ve halkın kafasını karıştırdınız biliyor musunuz?

Dediniz ki, mülk sahiplerinin yüzde 83’ü bir araya gelip anlaşırsa, kentsel dönüşümü müteahhit yapar, vatandaş yapar. Yanlış. Burası, rezerv bölgesi ve riskli alan. Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilip onaylanmış, bakanlık ve belediyenin yapacağı bir iş. Siz, belediyenin yetkisinde olup çalıştığı bir yere müteahhit getirerek vatandaşın aklını çeldiniz. Yanlış yaptınız” diye konuştu.

Riskli bölgede yürütülen çalışmalar sırasında kıymet takdiri ve değerlemelerde konusunda ufak tefek ihtilaflar yaşanabildiğini, bununla ilgili olarak vatandaşlarla görüşüp gereğini yaptıklarını açıklayan Mustafa Dündar,

“Biz vatandaşla birlikteyiz ve bir an önce bitirmek için büyük bir çaba harcıyoruz. Vatandaşımız bize güvensin, yanlış işimiz yok, her şeyimiz yasalara, kurallara uygun. Biz Ankara’ya karşı, bakanlığa karşı vatandaşımızın yanındayız. Ancak sizlerin yapmış olduğu yanlış bilgilendirme ve ortaya çıkan durum, vatandaşın yanında olmadığınızın bir göstergesidir. Biz Türkiye’nin en güzel şehrini orada inşa ettik, Yeni Osmangazi orada doğuyor. Boş alan bakımından en sıkıntılı şehir olan Bursa gibi, Osmangazi gibi bir yerde bizler, ranta gitmeden, zemin artı 5 katla ideal şehri kuruyoruz.

Vatandaşlarımız müsterih olsun. Biz, bu işi en iyi şekilde çözüme kavuşturup sonuçlandıracağız” diye konuştu.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
ChpDündarSoğanlı Projesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108