Bursa'da tarihi eser operasyonu

Bursa'da elinde bulundurduğu Roma dönemine ait tarihi eserleri satmak istediği yere taksiyle giden bir şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

04 Ocak 2022 Salı 11:18
Bursa'da tarihi eser operasyonu

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Nilüferköy'de meydana geldi. Alınan bilgiye göre, A.Y isimli şahıs elinde bulundurduğu Roma dönemine ait tarihi eser niteliği taşıyan obje ve sikkeleri satmak için müşteri aradığı bilgisini istihbaratını aldı.

Harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) yol kontrolü yaptığı sırada taksi durdurdu.

Taksinin içinde A.Y isimli şahsı ve yanından bulundurduğu Roma döneminden kalma sunum tabağı ve 25 gümüş sikke ile Roma ve Bizans dönemlerine ait 152 sikke ele geçirdi.

Gözaltına alınan A.Y Jandarma Komutanlığında işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edilen şüpheli, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108