Belediyede nefes kesen tatbikat

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi’nde yapılan yangın tatbikatı nefes kesti. Yangın alarmı verilmesiyle başlayan tatbikat, belediye bahçesine sevk edilen itfaiye ve kurtarma araçlarının yangını söndürmesiyle son buldu.

18 Kasım 2016 Cuma 10:06
Belediyede nefes kesen tatbikat
Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından tertiplenen yangın tatbikatı başarılı bir şekilde tamamlandı. Alarmın ardından kısa sürede belediye personeli binayı boşaltırken, binanın bahçesine sevk edilen itfaiye ve arama kurtarma ekipleri mahsur kalan personeli kurtarmak için harekete geçti. İtfaiyenin merdivenle ikinci katta mahsur kalan personeli indirmesini, binaya giren acil yardım ekiplerinin yaralıları tahliye etmesi takip etti. Kısa bir sürede gerçekleştirilen tahliye işleminin ardından belediye personeli acil durum alanında toplandı. Tatbikatın son bölümünde belediye bahçesinde çıkarılan yangını söndürmek için yangın tüpleri kullanıldı. Defalarca tekrarlanan yangın söndürme işleminde belediye personeline eğitim de verildi.



İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen tatbikatta belediye personeli ile o sırada binada bulunan vatandaşların çalan sirenler eşliğinde binayı boşaltması yaklaşık 3,5 dakika sürdü. Bir önceki tatbikata göre yaşanan bir dakikalık gelişme memnuniyetle karşılandı. Temsili olarak çıkarılan yangın ile tatbikat gereği dumandan etkilenen bir belediye çalışanı kurtarma ekipleri tarafından halat ve sedye yardımı ile binadan başarıyla tahliye edildi. Yaralıya burada hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldı. Belediye binasında mahsur kalan personel de itfaiye araçlarıyla binadan çıkarıldı. Tatbikatta bir yangın anında meydana gelebilecek yaralanmalar ve yapılması gereken ilk müdahaleler hakkında bilgi verildi.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108