Orhaneli Başköy`de su aboneliği gerçeği

Mart 2014’te yürürlüğe giren 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası uyarınca, Bursa il sınırlarının tamamı sorumluluk ve görev alanına giren BUSKİ Genel Müdürlüğü, yasa gereği, yeni yerleşim birimlerindeki konut ve işyerlerine yönelik abonelik çalışmalarında bulunuyor.

01 Şubat 2017 Çarşamba 21:51
Orhaneli Başköy`de su aboneliği gerçeği

BUSKİ’nin sorumluluk alanına giren yerleşim birimlerinde uyguladığı “abonelik” işlemleri, 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası uyarınca zorunlu olmasına karşın, Orhaneli’ye bağlı Başköy Mahallesi Muhtarlığı bu konuda BUSKİ ekiplerine zorluk çıkarıyor.

Başköy Muhtarlığı’nın “BUSKİ’ye abone olmak istemiyoruz” şeklindeki olumsuz yaklaşımları karşısında Başköy Muhtarlığı’nı ziyaret ederek, abonelik işlemlerinin yasa gereği uygulandığına ilişkin bilgilendirmede bulunan BUSKİ Orhaneli Şube Müdürlüğü’nün bu yapıcı girişimleri de sonuçsuz kaldı.

Muhtarlığın olumsuz yaklaşımlarına rağmen, BUSKİ’nin “abonelik”le ilgili aydınlatıcı girişimleri neticesinde mahallede ikamet eden 46 vatandaş “olumlu” yanıt verdi.

Başköy’de ikamet eden diğer vatandaşların da yasa gereğince abone yapılmaları zorunluluğu bulunduğundan adres tespiti için 2016 Nisan ayında UEDAŞ’la yazışmalarda bulunan BUSKİ, UEDAŞ’tan alınan faal abone bilgileri doğrultusunda mahalledeki 46 kişinin dışındaki ikamet edenlerin de abonelik işlemlerini gerçekleştirdi.

Başköy Muhtarlığı’nın iddia ettiği gibi bir durum söz konusu olsa bile, bu durum vefat eden kişilerin yakınlarının vefat durumunu UEDAŞ’a bildirmemiş olmalarından kaynaklanmaktadır.

Ayrıca, vefat eden vatandaşlarımızın adına resen yapılan aboneliklerle ilgili düzeltme çalışmalarına da BUSKİ tarafından başlanmıştır.

BUSKİ sorumluluk alanı içerisinde bütün yerleşim yerlerinde sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininde bulunan ve atık suların bertarafında gerçekleştirdiği yatırımlarla örnek çevreci uygulamalara imza atan 1.5 milyar TL’lik bütçesiyle, diğer büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idareleri içerisinde önemli bir konumdadır.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108