Yüzyıllık Macera Nilüfer’de

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği "Yüzyıllık Macera" adlı bisiklet turunun ikinci gün startı Nilüfer’in Gümüştepe Mahallesi’nden verildi.

07 Eylül 2018 Cuma 20:51
Yüzyıllık Macera Nilüfer’de

Ahmet Tevfik’in "Hüdavendigar Vilayeti Dahilinde Velespitle Bir Cevelan" isimli kitabında anlattığı bisiklet turu, bu yıl Bursa’da bir kez daha gerçekleştiriliyor.

Ahmet Tevfik’in 1897 yılında, bisikletiyle İstanbul'dan Bursa'ya gelerek İnegöl ve Yenişehir’de yaptığı bisiklet turunu Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği bu yıl 9’uncu kez düzenliyor. Geniş katılımın olduğu bisiklet turunun ikinci günü Nilüfer’den başladı. Bisiklet tutkunları ikinci tura başlamadan önce Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Misi Kamp Karavan Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler. Bisiklet tutkunlarına Nilüfer Belediyesi Başkan Koordinatörü Dr. Sibel Özer de eşlik etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in selamlarını ileten Özer, Bisiklet Turu'nun başarılı ve kazasız tamamlanmasını temenni ettiğini söyledi.

BUBİDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Ayçetin “Desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve ekibine teşekkür ediyorum bu yıl bir değişiklik yaparak ikinci gün startımızı Nilüfer’den verdik. Nilüfer Belediyesi’nin bisiklet kullanıcılarına verdiği önemi de takdirle karşılıyoruz” dedi.

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen bisiklet turu Mudanya’dan başladı. Tura katılanlar 9 Eylül’e kadar Nilüfer, Kestel, İnegöl, Yenişehir, İznik ve Gemlik olmak üzere, 7 ilçede toplam 320 kilometre pedal çevirecek.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108