Plajlar Halkındır Ücret Ödemeyin

Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Mudanya Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan plajlarda tabela uygulaması yaparken, başkan Hayri Türkyılmaz vatandaşlara “Plajlara ücret ödemeyin” çağrısı yaptı.

15 Ağustos 2017 Salı 21:00
Plajlar Halkındır Ücret Ödemeyin

Göreve geldiği günden beri halka ait alanları yeniden halka kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Güzelyalı ve Mudanya plajlarında incelemelerde bulundu. “Ücretsiz Halk Plajı” tabelalarını diktiklerini ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan plajlarda bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten başkan Türkyılmaz, “Vatandaşlarımızdan her sene bu konuda birçok şikayet alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki, bu konuyla ilgilenmiyor” dedi. 3621 sayılı Kıyı Kanunu’na göre sahillerin kullanımının halka açık olması gerektiğine de vurgu yapan Türkyılmaz, “ Biz de halkımızın çıkarlarını korumak, halka ait alanları halka kazandırmak adına böyle bir uygulama başlattık.

GEREKLİ YASAL İŞLEMLER YAPILACAK

Hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet verebilmek adına sorumluluk alanları dışında da çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Türkyılmaz, “Plajlarda herkesin kurallara ve yasalara uyması gerekiyor. Amacımız hemşehrilerimizin kendilerine ait olan alanlardan ücretsiz yararlanmasını sağlamaktır" dedi. Konu ile ilgili denetimlerin süreceğini de belirten Türkyılmaz, kurallara uymayan işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemleri yapacaklarının altını çizdi. İzinsiz çalışan işletmelerden dolayı sahilleri özgürce kullanamayan vatandaşlar ise belediyenin uygulamasını ve Türkyılmaz’ın konuyu bizzat denetlemesini memnuniyetle karşıladı.

MUDANYA BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108