Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş Törenle Anıldı

Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş şehit edilişinin 97. Yılında, İskele Meydanı’nda bulunan Şehitlik Anıtının önünde düzenlenen törenle anıldı.

25 Haziran 2017 Pazar 22:06
Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş Törenle Anıldı

İngilizlerin işgali sırasında ilk kurşunu atarak direnişi başlatan ve 1 binbaşı, 1 zabit ve 3 askeri öldürdükten sonra şehit düşen Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş şehit edilişinin 97. yılı dolayısıyla Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen anma törenine Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Garnizon Komutanı Deniz Bnb. Alpaslan Baysal, Mudanya İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Samet Ali Kılıçoğlu, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Durmuş’un yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve gaziler katıldı.

Şehitlere rahmet ve gazilere uzun ömürler dileyen Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, şehit ve gazilerin başlarının tacı olduğunu ifade etti.

“HEDEFİMİZ CUMHURİYETİ YAŞATMAKTIR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ilelebet yaşayacağını vurgulayarak sözlerine başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kahramanımız Şükrü Çavuş ve adını bilmediğimiz binlerce şehidimizin canlarıyla kanlarıyla kurduğu bu vatan, bu cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Bizlerde onlar gibi laik demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Görevleri ne olursa olsun en büyük hedeflerinin cumhuriyeti karanlık bir geleceğe teslim etmemek olduğuna da vurgu yapan Türkyılmaz, “Bu başarılar bu kahramanlıklar asla ve asla unutulmayacaktır. Mudanya’mızın ve ülkemizin kurtuluşunda mücadele eden tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kaymakam Faik Oktay Sözer ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, şehitlik adına Şehit Şükrü Çavuş’un fotoğrafını sunarken, Mükerrem Yıldız, Şehit dayısı Şükrü Çavuş adına yazılan bir şiiri okudu.

MUDANYA BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108