Atatürk Bursa`da sergisi açıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa ziyaretlerinden derlenen dokümanların yer aldığı ‘Atatürk Bursa’da’ adlı sergi, Bursa Kent Müzesi’nde izlenime açıldı.

10 Kasım 2017 Cuma 13:08
Atatürk Bursa`da sergisi açıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümünde hazırlanan ‘Atatürk Bursa’da’ adlı sergi, Bursa Kent Müzesi’nde izlenime sunuldu. Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılışını yaptıkları sergiyi ilgiyle gezdi.

Bursa Kent Müzesi’nde ‘Atatürk Haftası’ nedeniyle beğeniye sunulan sergide, ömrünün büyük bölümünü Ankara ve İstanbul’da geçiren, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için özel bir yeri ve önemi olan Bursa’ya dair anılar sergileniyor. Anadolu gezilerine Bursa’dan başlayan, devrimlerin uygulamasını önce Bursa’da görmek isteyen Atatürk’ün en çok ziyaret ettiği şehirlerin başında da Bursa geliyordu.

Özel sergide, Atatürk’ün Bursa’ya yaptığı 18 tarihi ziyaret ile icraatları ve söylevleri konu ediliyor, bu ziyaretlerin ulusal ve yerel basındaki yankıları, alıntılara yer verilerek yansıtılıyor. Fotoğraf, gazete haberleri, Atatürk’ün Bursa’daki konuşmaları ve anılarıyla tarihe anlamlı bir yolculuk sunan serginin metin ve fotoğrafları, Yılmaz Akkılıç’ın Atatürk ve Bursa (1998) adlı eseri ile Nezaket Özdemir’in Ulusal Basında Atatürk’ün Bursa Gezileri (2012) başlıklı çalışması incelenerek derlendi.

Sergide ayrıca, Ahmet Erdönmez koleksiyonundan Atatürk’e ait tespih ve ağızlık da sergileniyor. Atatürk´ün ölümünün ardından 1938 Kasım tarihli çıkan gazetelerin orijinallerinin de yer aldığı sergi, 5 Aralık Salı tarihine kadar görülebilecek.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108