Nilüfer Çocuk Kütüphanesi Bursa

Bursa Nilüfer Çocuk Kütüphanesi Adresi Telefon Numarası İletişim Bilgileri

14 Kasım 2016 Pazartesi 18:10
Nilüfer Çocuk Kütüphanesi Bursa

Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi Basın Kültür Sarayı Ataevler Mah. Yılmaz Akkılıç Cad. No: 19 Nilüfer 16140-Bursa – Nilüfer / Bursa

441 01 42 / 1

nilufer@akkilickutuphanesi.com

Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Gazeteciler Cemiyeti, BGC Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı ve Akkılıç ailesiyle birlikte oluşturduğu kütüphane, Ataevler’deki Basın Kültür Sarayında hizmet vermektedir.

Araştırmacı Gazeteci Yazar Yılmaz Akkılıç’ın kitaplığını bir kütüphanede değerlenmesi şartıyla BGC Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı’na bağışlamasıyla oluşan kütüphane fikri kurumların ortak kararıyla gerçeğe dönüşmüştür.

Nilüfer bölgesindeki tek kütüphane olma özelliği taşıyan kütüphane bin metrekare alan üzerinde hizmet vermekte olup, modern düzenlemesi içinde bir halk kütüphanesi anlayışıyla kurulmuştur. Kitapların Dewey Onlu sınıflama usulü ile tasnif edildiği Akkılıç Kütüphanesinde kapalı raf usulüne göre hizmet verilmektedir. Kütüphanede bugün 30 bin civarında olan kitap varlığı, sürdürülen kitap alımlarıyla her geçen gün zenginleştirilmektedir.

Raflarında 1980’li yıllardan itibaren arşivlenen Cumhuriyet gazetesi ile bir Bursa gazetesi arşivinin de bulunduğu kütüphanede ‘Süreli Yayınlar Bölümü’, ‘Çocuk Kitapları’, ‘Sanat Kitaplığı’, ‘İnternet’ ve ‘Görsel İşitsel Materyaller Bölümü’ ve ‘Kitap Hastanesi’ bölümleri bulunmaktadır.

Kütüphane okurlarının yararlanmasına açık olan bu bölümlerin bazılarından faydalanmak için üyelik gerekmektedir. Kütüphaneye dileyen herkes herhangi bir bedel ödemeden üye olabilmekte ve ödünç kitap alabilmektedir.

Kütüphane hafta içi 10:00 – 22:00 hafta sonu 10:00 – 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108