Bursa Kestel'de Tarihi Eser Operasyonu!

Bursa'nın Kestel ilçesinde gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda 219 parça tarihi obje ele geçirildi. Operasyonda evinde objeler bulunan 1 kişi gözaltına alındı.

24 Ekim 2018 Çarşamba 11:48
Bursa Kestel'de Tarihi Eser Operasyonu!

Bursa'nın Kestel ilçesi Derekızık Mahallesi'ndeki bir evde tarihi eserler bulunduğu istihbaratını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri belirtilen adrese gerçekleştirdikleri operasyonda, çeşitli dönemlere ait oldukları belirlenen 170 sikke, el yazması kitap, pirinç mühür, yaprak desenli kolye, madeni obje, 4 yüzük, 2 haç kolye, broş, 6 ok ucu, 32 adet dönemi tespit edilemeyen belge olmak üzere toplam 219 adet tarihi eser niteliğinde obje ile dedektör ele geçirdiler.

Operasyonda el konulan tarihi eserlerin Bursa Müze Müdürlüğü'ne gönderileceği bildirilirken, evinde tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirilen ve gözaltına şahıs ise Jandarma Karakol Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108