Bilim Elçileri Meraklı Miniklerle

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bünyesinde kurulan Bilim Elçileri Kulübü faal olarak projelerine devam ediyor.

21 Mart 2017 Salı 06:17
Bilim Elçileri Meraklı Miniklerle

Dost Meclisi adı altında kurdukları arkadaş grubundaki görevdeşlikten doğan kuvvetle Bilim Elçileri Kulübü olarak yollarına devam eden bir grup üniversiteli arkadaş ‘’TEK UMUDUMUZ; ÇOÇUKLAR GÜLSÜN’’ adlı projesinin ikinci ayağında KELES KIRANIŞIKLAR köyündeydi. 

Karlı bir havada mesafeleri tanımayarak yollara düşen BİLİM ELÇİLERİ KULÜBÜ köye ulaştığında meraklı miniklerin ilgisiyle karşılaştı. Bilim Elçileri deney malzemeleriyle sınıfa girdiklerinde çocukların yüzünü heyecan kaplamıştı. Hepsi birden Bilim Elçisi olan arkadaşlara merakla bakıyorlardı. Onlarında istediği zaten buydu. -Meraklı bakan gözler-  Önce deneyler yapacaklarını açıklayıp sonrada etkinliğin en eğlenceli kısmı Bilim Şov izleyeceğiz dediler. Deneylere başlandığında eğlenceli dakikalar yaşandı. Hepsi birden aslında bilimle tanışmanın bilimle ilgili birkaç bilgi öğrenmenin sevinci içindeydiler. 3 farklı deneyi uygulamalı bir şekilde yaptıktan sonra eğlenceli kısım olan Bilim Şova geçildi.

Bilim Şovda etkileyici deneyler sergileyen bir Bilim Avcısı merakla, heyecanla izlendi ve bolca alkışlandı. Daha önce böyle bir etkinlikle karşılaşmadıklarını, sevinç duygularını aktaran birkaç öğrenci Bilim Elçileri okuldan ayrılmadan önce tekrar gelmelerini ve yeniden etkinlik düzenlemelerini istediler.

Öğrencilerin gözlerinden ve yüzlerinden etkinliklerden keyif aldıklarının anlaşılmaması mümkün değildi.  Bilim Elçileri Kulübü projelerine farklı Köy Okullarında devam etmek üzere ayrıldılar.

Bilim Elçileri Kulübü kurulduğunda amaç edindikleri sevgiyi umudu aşılamanın yanında bilimi sevdirmek adına belirledikleri vizyon çerçevesinde Köy Okullarında hedefledikleri öğrenci sayısının 2019 yılına 2500 olduğunu söylediler.

Bilim Elçisi arkadaşlar görev edindikleri şeyin sadece Bilimi aktarmak değil okul dönemleri dışında da tadilat ve muhtelif ihtiyaçlar adına gerek Bursa Köyleri gerekse diğer şehirlere yardıma muhtaç okullarda etkinlikler düzenleyeceklerini belirttiler. Çünkü BİLİM ELÇİLERİ KULÜBÜ için en önemli şey çocukların mutluluğu; Hayata güler yüzlü bakan bir birey oluşturmak yarınların yeniden inşası için en güzel gaye…

ÇOCUKLAR GÜLERSE, DÜNYA GÜLER…

banner119
Son Güncelleme: 21.03.2017 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108