Karacabey Longoz Ormanları Turizme Kazandırılıyor

El değmemiş doğal zenginliklere sahip Karacabey’de, dünyada eşine çok az rastlanan ve ‘Subasar’ olarak da bilinen Longoz Ormanları’nın turizme kazandırılması adına önemli bir adım atıldı.

13 Mart 2017 Pazartesi 15:57
Karacabey Longoz Ormanları Turizme Kazandırılıyor

Karacabey Belediyesi’nin,  Longoz’a yönelik konunun uzmanları tarafından projenin hazırlanması talebi üzerine harekete geçen Orman Bakanlığı yetkilileri, çeşitli akademisyenlerden oluşan bir kurul ile Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek, konuyu tüm yönleri ile masaya yatırdı.

Önceki gün gerçekleştirilen ziyarette; Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu, Biyolog ve Kuş Uzmanı Prof. Dr. Ali Uzun, Hidrojeolog Prof. Dr. Hatim El Hatip, Biyolog ve Memeli Uzmanı Prof. Dr. Nuri yiğit, Biyolog ve Bitki Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sağırolu, Çevre Mühendisi Doc. Dr. Nusret Karakaya, Sürüngenler Uzmanı Prof. Dr. Abdulmuttalip Akkaya, İçsu Balıkları Uzmanı Doc. Dr. Şerife Gülsün Kırankaya, Şehir ve Bölge Plancısı ve GIS Uzmanı Burçak Altun ve Ziraat Mühendisi Sevgi Altun hazır bulundu.

Bölge En Üst Seviyede Sınıflandırılıyor

Gerçekleştirilen toplantıda, Karacabey Longoz Ormanları’nın dünyada eşine az rastlanır özellikte olduğunun ve şimdiye kadar herhangi bir dış müdahale ile değiştirilmemiş olmasının son derece önemli olduğunun altı çizilirken, bölgenin ‘A Plus’ olarak sınıflandırılan en üst seviyede olduğuna vurgu yapıldı.

Longoz’un Güzellikleri Zengin Turistleri Çekebilecek Özellikte

Karacabey Longozu’nun mevcut özelliklerinin, dünyadaki en zengin turistleri çekebilecek özelliklere sahip olduğunun da dile getirildiği toplantıda, proje hazırlık çalışmalarına başlandığı ve yaklaşık 8 aylık bir gözlem ve araştırma sürecinin ardından, projeye son hali verilerek uygulamaya geçileceği açıklandı.

Ali Özkan: Karacabey’in Keşfedilmemiş Değerlerini Gün Yüzüne Çıkarıyoruz

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabey Longoz Ormanları’nın Bursa ve ülke turizmine yeni bir boyut kazandıracağına vurgu yaparak, Yeniköy’deki ‘Sahil Düzenleme’ çalışmalarının da bu hedefin adeta perçinleyicisi olduğunun altını çizdi.

Tüm çalışmalarında ilgili kurumlarla ortak çalışma ve planlamaya büyük önem verdiklerini ve bu amaçla akademisyenlerle birlikte dünya çapında bir projeyi hayata geçirmeyi çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Ali Özkan; “İlçemiz gerçekten büyük doğal güzelliklere ve eşsiz ekonomik imkânlara sahip. ‘Modern ve Müreffeh Kent Karacabey’ hedefimize ulaşma adına, bu potansiyel kaynakları gün yüzüne çıkarma ve projeleri hayata geçirme çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

KARACABEY BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108