Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu? Aşamalı Normalleşme Dönemi Başlıyor!

Son dakika... Koronavirüs pandemisi hepimizi yorgun düşürürken, yeni bir açıklama geldi! Aşamalı normalleşme başlıyor!

22 Şubat 2022 Salı 09:37
Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu? Aşamalı Normalleşme Dönemi Başlıyor!

Son dakika... Koronavirüs pandemisi hepimizi yorgun düşürürken, yeni bir açıklama geldi! Aşamalı normalleşme başlıyor!

Vatandaşa müjdeli haber! Artık maskeli günler sona eriyor. Koronavirüsle mücadele eden, pek çok ülke aşılamanın olumlu sonuçlarını almaya başladı. Kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılırken, Türkiye'de de aşamalı normalleşme dönemi başlıyor. Yetkililerden ilk beklenen karar ise açık havada maske takma zorunluluğunun kaldırılması…

Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu? Aşamalı Normalleşme Dönemi Başlıyor!

Aşılamanın verdiği sonuçlar ülkemizde ve Avrupa'da meyvelerini vermeye, vaka sayıları yavaş yavaş azalmaya başladı. Toplumsal bağışıklığın kazanılmasına artık çok az kaldı. Hal böyle olunca hükümetten konu hakkında yeni kararlar gelmeye devam edecek. Türkiye'de son güncel duruma bakılıp aşamalı normalleşme planları masaya yatırılacak. Bu da ilk olarak akıllara maskeleri getiriyor.

Normalleşme adımlarının ilkinin maske konusunda olması bekleniyor. İlk etapta sadece toplu taşıma araçları ve kapalı alanlarda maske zorunluluğu devam edecek, bahar aylarından başlayarak bu zorunlulukta gevşemeye gidilebilir. Açık havada maske takmak kısa süre sonra tarihe karışabilir.

Ülkemizde bir süredir pozitif vakalar ile temas eden kişilere karantina zorunluluğu uygulanmıyor. Bu durum aynı şekilde devam edecek. Bundan böyle sadece hasta kategorisine girenler teste tabi olabilir. Salgınla ilgili yapılan değerlendirme toplantılarında çıkan son kararlar şöyleydi.

 Bundan sonra öncelikle risk gruplarını ve 65 yaş üstü vatandaşları öncelikli vakalar kategorisine alan bir politika izlenecek. Diğer tüm alanlarda kademeli ve eski normale dönüş planlanacak.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte daha rahat bir döneme geçilecek. Bu aşamada vazgeçilmeyecek tek konu ise aşısızlar, risk grupları ve eksik aşılı 65 yaş üstü vatandaşlar olacak. Uzmanlara göre devam ettirilen bu kural ve tedbirler, bahara kadar devam ettirilirse sorun büyük ölçüde azalmış olacak.

Türkiye’de son 1 haftadır vakaların yayılma hızında bir yavaşlama gözleniyor. Aktif vaka sayısında olumlu yönde gelişmeler var. 850 bine yaklaşan aktif vaka sayısı, 1 hafta içinde 750 binin altına düştü. Testlerin pozitif çıkma oranı yüzde 16 seviyesine geriledi. Ayrıca, risk gruplarında ve 65 yaş üstünde kullanılmaya başlanan Covid ilacı Molnupiravir’in ülkemizde üretimine hız verildi. İlacın koronavirüs hastalarında kullanımı ile birlikte hastane yüklerinin de giderek azalması bekleniyor.

banner119
Son Güncelleme: 22.02.2022 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108