Kapatılan Nokta dergisi yöneticisi Çapan adliyeye sevk edildi

Yunanistan sınırında askerlerce yakalanan kapatılan Nokta dergisi yöneticilerinden Murat Çapan, adliyeye sevk edildi.

26 Mayıs 2017 Cuma 14:09
Kapatılan Nokta dergisi yöneticisi Çapan adliyeye sevk edildi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Nokta dergisi yöneticilerinden Çapan, Edirne Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Çapan, daha sonra Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Edirne Adliyesine götürüldü.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, kapatılan Nokta dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan'ı "halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme'' suçundan 22 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırmıştı.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut birlikleri, önceki gün Uzunköprü'de, Avrupa'ya yasa dışı yoldan kaçma girişiminde bulunan aralarında çocukların da olduğu 8 kişiyi tespit etmiş, FETÖ şüphelileri emekli emniyet müdürü S.S, Uşak Üniversitesi eski öğretim görevlisi A.E.A, ihraç edilen öğretmenler M.Ç, F.Ç. ile Çapan'ı gözaltına almıştı. 

SEGBİS'teki sorun nedeniyle emniyete dönmüştü

Zanlıların yanındaki yaşları 6 ile 13 arasında değişen 3 çocuk da hudut karakoluna götürülmüştü.

Emniyetteki işlemleri dün tamamlanan Çapan, akşam adliyeye sevk edilmiş ancak İstanbul'daki mahkemeyle Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantıda sorun çıkması nedeniyle Edirne Emniyet Müdürlüğüne getirilmişti.

Çapan dışındaki diğer zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108