FETÖ'den gözaltına alınan 37 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun merkezli 12 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan ve 10 gündür emniyette sorgulanan 37 kişi Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

10 Kasım 2016 Perşembe 09:02
FETÖ'den gözaltına alınan 37 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 gün önce Samsun merkezli Ankara, İzmir, Erzurum, Bursa, Hatay, Elazığ, Sivas, Antalya, Amasya, Sakarya ve Giresun illerinde bulunan toplam 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyon kapsamında FETÖ'ye ait kapatılan Sakarya Dershanesi ve Feza Okulları'nda çalışan yöneticiler, öğretmenler ile ByLock kullanan ve başka bankadan kredi çekip örgüt liderinin talimatı doğrultusunda Bank Asya'ya yatırdıkları ileri sürülen 7'si bayan 30'u erkek toplam 37 kişi gözaltına alınmıştı. 

10 gündür Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden 37 kişi, "terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından bugün Samsun Adliyesi'ne çıkarıldı. Bu sabah Samsun Emniyet Müdürlüğü önünde polis araçlarına bindirilen 37 kişinin adliyeye sevki sırasında bazı şüphelilerin yakınlarının "Sizinle gurur duyuyoruz" diye bağırmaları dikkat çekti.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
FetoAdliyeSamsunGözaltı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108