Tuzla Deri Sanayi Sitesi'nde Fabrika Yangını

İstanbul Tuzla'da Organize Sanayi Bölgesi Deri Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir polyester fabrikasında yangın çıktı. Polyester fabrikasında çıkan yangın kısa sürede bütün fabrikayı sardı.

01 Ekim 2021 Cuma 11:45
Tuzla Deri Sanayi Sitesi'nde Fabrika Yangını

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Deri Sanayi Sitesi'nde bulunan bir polyester fabrikasında çıkan yangın kısa sürede bütün fabrikayı sardı.

Yangının çıktığı bölgede alarm verilirken, bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibinin sevk edildiği bildirildi. Yangın da 2'si itfaiye ekibi olmak üzere 6 kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Yangının çıktığı fabrikada zaman zaman yaşanan patlamar sebebiyle çevreye sıçrayan parçalar sebebiyle alev alan itfaiye aracı yine itfaiye erlerinin çabasıyla kısa sürede söndürüldü.

Yangın Kısa sürede kontrol altına alınırken, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada yangının bir makinada çıktığını ve can kaybının olmadığını ve yangının söndürülmesinin ardından ekiplerin yangının çıkış sebebi ve diğer konularda gerekli araştırma ve incelemelerin yapılacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Karahan; yangın ihbarının 11:40 saatinde geldiğini ve itfaiye ekiplerinin 11:49'da olay yerinde olduğunu söyledi.

Yangına toplam da 48 araç ve 138 personelle müdahele edildiğini belirten Karahan, yangının çıktığı fabrikada polyester haricinde farklı kimyasal maddelerin de bulunduğunu ve bu kimyasal maddelerin yangının boyutunu büyüttüğünü, itfaiye ekiplerin yangının diğer fabrikalara sıçramaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Karahan, yangına müdahele etmek için İstanbul Anadolu Yakası'nın bütün itfaiye ekiplerinin olay yerinde olduğunu sözlerine ekleyerek öncelikli olarak yangının başka fabrikalara sirayet etmesinin önlenmesi olduğunu söyledi.

banner119
Son Güncelleme: 01.10.2021 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108