Uludağ, Doğa ve Bilim Şenliği'yle Renklendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM) yine ilke imza atarak, öncü bir projeyi hayata geçirdi. TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen Doğa ve Bilim Şenliği kapsamında bilim severler, ailece Uludağ’da buluştu. Hafta sonu Sarıalan’da gerçekleştirilen şenlikte katılımcılar, hem doğada keyifli vakit geçirdi hem de birbirinden eğlenceli bilimsel aktivitelere katıldı.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 17:53
Uludağ, Doğa ve Bilim Şenliği'yle Renklendi

Ormanda ‘bilimsel’ keşif

Özellikle çocukların ilgisini bilime ve teknolojiye odaklamak ve geleceğin mühendislerini, bilim insanlarını ve teknik alandaki iş gücünü desteklemek amacıyla projeler geliştiren Bursa BTM, büyük beğeni alan etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Doğa ve Bilim Şenliği kapsamında çocuklar, Uludağ’ın eşsiz güzellikteki ormanlarında kurulan şenlik alanında bilimsel atölyeler gerçekleştirdi, doğa yürüyüşleri ile ormanı ve Uludağ’ın endemik bitki örtüsünü keşfetti.

Perseid yağmuru ve görsel şölen

Ayrıca havanın kararmasının ardından katılımcılar; teleskoplarla gezegenleri, Samanyolu Galaksisi’ndeki yıldız kümelerini, nebulaları ve dünyanın galaksi komşusu Andromeda’yı gözlemleme imkanı buldu. 11-12 Ağustos geceleri en yoğun zamanı gerçekleşen Perseid meteor yağmuru, katılımcılar için görsel şölen oluşturdu.

18 farklı atölye çalışması

Uludağ’da düzenlenen renkli şenlikte doğa yürüyüşlerinin yanı sıra ahşap ev, geri dönüşüm mikroskobu, kuşyemi ve kuş yuvası yapımı ile topraksız tarım, volkanik patlama ve ipekböceği besleme gibi onlarca farklı konuda ücretsiz birçok atölye çalışması gerçekleştirildi. 18 farklı atölye çalışmasıyla 2 gün boyunca yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Doğa ve Bilim Şenliği’nde, temiz çevre ve temiz enerji konularında bilinçlendirme yapıldı.

BTM’nin ayrıcalıklı etkinliği

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Doğa ve Bilim Şenliği, Bursa ve civar illerden yoğun katılımla gerçekleşti. Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyen aileler, aynı zamanda bilimsel aktivitelerde bulunmanın mutluluğunu yaşadı. Özellikle fizik, kimya ve biyoloji alanında gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar, hem yeni şeyler öğrendi hem de el becerilerini geliştirerek üretmenin keyfini yaşadı. Eğlenceli bilim gösterileri de yine özellikle çocukların hatıralarına kazınan anlardandı.

Doğa ve Bilim Şenliği, görmüş olduğu yoğun ilgi ile Bursa BTM’nin geleneksel etkinlikleri arasındaki ayrıcalıklı yerini aldı. Vatandaşlar, organizasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

BBB

banner119
Anahtar Kelimeler:
UludağşenlikBursa şenlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108