‘Ömer Halisdemir’ ismi Çanakkale Boğazı’nda yaşayacak

Çanakkale Boğazında araç ve yolcu taşımacılığı yapan GESTAŞ A.Ş.’ye ait Ezine isimli arabalı vapuruna, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin kahramanlarından ‘Şehid Astsubay Ömer Halisdemir’in adı verildi.

17 Aralık 2016 Cumartesi 17:57
‘Ömer Halisdemir’ ismi Çanakkale Boğazı’nda yaşayacak

Çanakkale Boğazında araç ve yolcu taşımacılığı yapan GESTAŞ A.Ş., boğaz hattında çalışan ait Ezine isimli arabalı vapurunun ismi, 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Halisdemir’in adını verdi.

Gestaş feribot iskelesinde düzenlenen törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Çanakkale Cumhuriyet Baş Savcısı Hikmet Turan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Ardından, 15 Temmuz’u anlatan film gösterisi sunumu yapıldı. Daha sonra kürsüye gelerek açılış konuşmasını yapan GESTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu, “ Bugün GESTAŞ ailesi olarak filomuzda bulunan bir geminin ismini ‘Şehit Ömer Halisdemir’ ismini vermek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. 15 Temmuz’da o hain kalkışmanın gerçekleştiği gecede, o kara gecede vatandaşlarımız milli iradesine sahip çıkmak için tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Çanakkale Zaferinde olduğu gibi vatanı için, milleti için, dini için, özgürlüğü için, geleceği için, zürriyetleri için sokaklara çıktılar, meydanlara indiler, savaştılar, şehit oldular. Tam 241 şehidimiz oldu o gece. 241 şehidimizin mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Yaralılarımız var, gazilerimiz var. Onlara da Rabbimden acil şifalar diliyorum” dedi.

‘Biz bunların yüzünü, patronlarını biliyoruz’

Ardından, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ise, “Bugün Kayseri’de bir terör faaliyetinde 10’dan fazla vatandaşımızın askerimizin şehit olduğunu öğrendik. Yüreğimiz yandı. Üzüldük. Ancak ne olursa olsun. Şehitler diyarı aziz vatan toprağının en özel mekanı olan Çanakkale’den haykırıyoruz ki Türkiye’yi diz çöktüremeyecekler. Ne yaparsa yapsınlar. Hepsi beraber gelsinler. Tüm örgütler PKK’sı DAEŞ’i, olanlara destek olanların hepsi gelsinler. Biz askerimize, polisimize, biz bu milletimizin evlatlarına güveniyoruz.



Bugünlerde geçecek inşallah. Zaman zaman dünyadaki konjektöre bağlı olarak her ne kadar üzülsek de, yorulsak da duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Terörün hiçbir aşaması kademesi kalmayıncaya kadar bütün millet olarak devam edeceğiz. Ve göreceksiniz bu topraklardan terör kazınacak. Ama ne olursa olsun Türkiye’ye diz çöktüremeyecekler. Onların derdinin ne olduğunu biliyoruz. Onların Türkiye’yi yavaşlatma derdini, patronları adına taşeronluk yapma derdini hepimiz biliyoruz. Gün geliyor dağda PKK, şehirde KCK, mecliste HDP oluyor. Ne olursa olsun. Biz bunların yüzünü, patronlarını biliyoruz. Toplumda büyük oranda bunları gördü. O yüzden göreceksiniz, İnşallah bu ülkenin 80 milyon vatan evladı. Çanakkale’de nasıl bir araya gelmişse 100 sene önce nasıl hep beraber mücadele etmişse nasıl beraber şehit olmayı gazi olmayı bilmişse aynı beledi ödeyeceğiz gerekirse ama bu milletin asla diz çökmesine izin vermeyeceğiz. Bu bayrağın inmesine, demokrasimizin zayıflamasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘Türkiye’nin özeti Çanakkale’dir’

Bugün Çanakkale’nin güzide kurumlarından GESTAŞ’ın çok anlamlı bir töreni için bir arada olduklarını söyleyen Turan, “ Artık Ömer Halisdemir, Niğde’nin değil, tüm Türkiye’nin evladıdır. Türkiye’nin özeti Çanakkale’dir. İnşallah bundan sonra Çanakkale’mizde bu vapurun üzerinde Ömer Halisdemir ismi gördükçe 15 Temmuz’u hatırlayacağız. Evlatlarımıza vatan ve bayrak sevgisini hatırlatacağız. Ve onlarla beraber yol yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Dursun Ali Erzincanlının 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir için yazdığı 30 kurşun isimli şiir gösterimi sunuldu. Kur-an tilavetinin ardından protokol tarafından kesilen kurdele ile Ezine isimli arabalı vapuruna verilen ‘Şehid Ömer Halisdemir’ vapuru hizmete açıldı.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108