Büyükşehir´den muhteşem kış konseri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Bando, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği bölümleri, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ve Karagöz Halk Dansları Topluluğundan oluşan dev kadrosuyla gerçekleştirdiği ‘Kış’ konserinde, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

06 Ocak 2018 Cumartesi 20:45
Büyükşehir´den muhteşem kış konseri

Konseri beğeniyle izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, farklı kültürlerin bir araya geldiği Bursa’nın tüm özelliklerinin sahneye çok güzel şekilde yansıtıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Bando, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ve Karagöz Halk Dansları Topluluğu özel konserde bir araya geldi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen konseri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye çalışanları ve vatandaşlar beğeniyle izledi. Müzikle dolu gecede, sanatçılar solo ve koro olarak seslendirdikleri eserlerle müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin değerli eserlerini seslendiren sanatçılar, yöresel parçalarla da sanatseverleri mest etti. Balkanlardan Kafkaslara, Ege’den Doğu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar birçok farklı bölgeden hareketli parçayı seslendiren sanatçılar, şarkılarla salonu coşturdu.

Konserin sonunda sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müzik dolu gece sayesinde Türkiye’nin farklı şehirlerini gezdiklerini, bazen neşelendiklerini bazen de duygulandıklarını söyledi. Tüm sanatçıların hünerlerini en iyi şekilde gösterdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden, Balkanlardan,  Kafkaslardan gelenlere oluşan rengârenk bir çiçek bahçesi. Bursa’nın bu özelliği sahreye çok güzel yansıtıldı. Böyle güzel mekanların hazırlanmasında emeği geçen tüm büyüklerimizi, başta hocam olan rahmetli Hikmet Şahin’i anmadan geçemeyeceğim. Yine buraların geliştirilmesi için mücadele veren Recep Altepe başkanımıza teşekkür ediyorum. Bursa ticaretiyle, ihracatıyla, dağıyla, ovasıyla, deniziyle meşhur. Aynı zamanda kültür ve sanatıyla da meşhur. Bu akşam sanatta daha nerelere gidebileceğini net olarak gördük. Bursa için yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. Ama kültür, sanat, eğlence olduğunda da dönem dönem bir araya gelip, bunun keyfini tadını çıkaracağız” diye konuştu.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108