Azerbaycan’da E-Vize Sistemi TİKA ile tanıtıldı

Azerbaycan’da E-Vize Sistemi TİKA ile tanıtıldı

19 Aralık 2016 Pazartesi 12:40
Azerbaycan’da E-Vize Sistemi TİKA ile tanıtıldı

Azerbaycan’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü danışmanlığında hayata geçirilen proje kapsamında kurulan ASAN Hizmet elektronik vize (e-Vize) sisteminin tanıtıldı. 
TİKA, Azerbaycan gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından T.C. Dışişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü danışmanlığında hayata geçirilen proje kapsamında kurulan ASAN Hizmet elektronik vize (e-Vize) sisteminin tarifi yapıldı.
10 Ocak 2017 tarihinden itibaren faaliyete başlayacak olan e-Vize sistemi sayesinde ilk aşamada, Azerbaycan'ı ziyaret etmek isteyen 81 Ülkenin vatandaşları "evisa.gov.az" sitesi üzerinden en geç 3 gün içerisinde vize alabilecekler.
E-Vize sisteminin tanıtımı için düzenlenen etkinliğinde konuşan ASAN Hizmet Başkanı İnam Kerimov, uygulamanın hazırlanmasında, sistemin oluşturulmasında en çağdaş modellerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin tecrübesinden faydalandıklarını ve verdikleri destek için TİKA ve T. C. Dışişleri Bakanlığına teşekkürlerini dile getirdi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108