Ankara`da Bursa rüzgarı

Ankara’da görev yapan üst düzey Bursalı bürokratlar ve aileleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Bursa Derneği eliyle verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.

14 Haziran 2017 Çarşamba 10:08
Ankara`da Bursa rüzgarı

Ankara Kalesi’ndeki Bursa Evi avlusunda yapılan yemeğini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursalı bürokratlar arasındaki birlikteliği sağlayarak Bursa’nın başkentteki lobi gücünü en üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi.

Ankara Bursa Derneği’nin Ankara Kalesi’ndeki 146 metrekarelik dernek binasının talebi karşılamaması üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce satın alınan ve restorasyon çalışmasının ardından harabe görüntüden kurtarılıp ihtişamlı görüntüye bürünen Bursa Evi, başkentteki ayrıcalıklı buluşmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2013 yılında hizmete açılan ve bugüne kadar Ankara’da görev yapan 50 bine yakın bürokratın yanı sıra Bursa milletvekillerinin de zaman zaman toplantılar yaptığı Bursa Evi, düzenlenen iftar yemeğinde yine Bursa protokolünü ağırladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Hakan Çavuşoğlu, Müfit Aydın ve Osman Mesten, Kamu Denetçisi Özlem Tunçak, Yargıtay üyeleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve davetliler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Ankara Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı’nın ev sahipliğinde buluştu.

Ankara’da Bursa konuşuldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar yemeği düzenleyerek Bursalı bürokratları bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yine bir Ramazan akşamı sultanlar ve evliyalar şehri Bursa’nın ruhaniyetini Ankara’ya yansıttıklarını ve tüm Bursalı yöneticilerle Ankara Kalesi’nde güzel bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, bir yandan aynı sofra etrafında bir araya gelerek samimiyeti geliştirirken diğer yandan Bursa’yı konuştuklarını ve Bursa için neler yapılabileceğini tartıştıklarını ifade etti. Düzenledikleri organizasyonlarla Bursalı bürokratlar arasındaki birliği sıklaştırdıklarını ve Bursa’ya vefa borcunun nasıl ödeneceği konusunda çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, “İnşallah bu güzellikler ilerleyen yıllarda da devam edecek. Yeter ki Bursa ayakta olsun, Türkiye ayakta olsun. Güçlü Türkiye ile dünya barışına katkı sağlayalım. O yüzden bizlere, Bursalılara büyük görevler düşüyor” dedi.

Ankara’da büyük gücümüz var

Başkan Altepe, konuşmasında, büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin lokomotif şehrinin Bursa olduğuna dikkat çekti. Bugün Türkiye’de diğer belediyelere ve kamu kurumlarına örnek olan birçok çalışmanın ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Bir yandan Bursa’da yapılan örnek çalışmalar ve diğer yandan Ankara’da alınan kararlar… Yapılacak çok iş var. Binlerce bürokratımız başkentte görev yapıyor. Görüyoruz ki Ankara’da büyük gücümüz var. İstiyoruz ki var olan birlikteliğimizi sıklaştıralım ve Bursa için vefa borcumuzu yerine getirelim. Bunun için hep birlikte adımlar atalım” diye konuştu. Bursa ve İstanbul gibi şehirlerle Türkiye’nin hedeflerine hızlı adımlarla ilerlediğini söyleyen Başkan Altepe, verilen destekler nedeniyle bürokratlara teşekkür etti. Başkan Altepe, “İftar yemeğimize katılımınızdan dolayı onur ve mutluluk duyduk. Sizlere şükranlarımızı arz ediyorum. Ramazan ayınızı ve bin aydan daha hayırlı Kadir Gecenizi şimdiden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

İftar sofraları ortak değerimiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise konuşmasında, Bursa’nın medeniyet yolculuğunda hep lokomotif olduğunu dile getirdi. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Genç Cumhuriyetin ana kolonlarını Bursa’nın dinamiklerinin oluşturduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Bursa’nın tarihten gelen sorumluluğundan vazgeçmeyerek en ideal şekilde geleceğe taşınacağına yürekten inanıyorum” dedi. Bakan Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeklerinin toplum sağlığına önemli katkılar sağladığını ifade etti. Huzur ve barışın Türkiye’ye yerleşmesinde bu sofraların büyük katkısı olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, “Daha sağlıklı bir toplum için şu aşamada birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Yarınlarımızı 80 milyon olarak birlikte şekillendirecek ve geleceğe taşıyacağız. İftar sofraları bu anlamda ortak değerimiz ve buluşma noktalarımız. Bu nedenle bizleri bu güzel akşamda buraya taşıyan Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa Türkiye’nin özeti

İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da söz alarak, Ankara’da Bursa’yı teneffüs etmelerini sağlayan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Bursalıların oluşturduğu huzur ve sevginin tüm İslam coğrafyasına yayılmasını gönülden temenni ettiğini belirten Ala, Bursa’nın Türkiye’nin özeti olduğunu kaydetti. Bu bağlamda Türkiye için açıklanan yüzde 5’lik büyüme oranlarının da ayrıca bir sevinç kaynağı olduğunu dile getiren Ala, “Türkiye’de iyi bir şey varsa, mutlaka Bursa’nın ciddi katkısı vardır. Çünkü Bursa, Türkiye’ye geometrik etkisi olan bir şehir” şeklinde konuştu. Ankara’da sağlanan bu birlikteliğin Türkiye’ye olumlu yansımalarının olacağını kaydeden Ala, Türkiye’yi 2023 ve 2070 hedeflerine taşıyacak dinamiklerin önemli kısmının Bursalılarda bulunduğunu ifade etti.

Ankara Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı da daha önce sadece dernek bünyesinde kısıtlı olarak, son 2 yıldır da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle geniş kapsamlı düzenlenen iftar yemeğinin artık iyice kurumsallaştığını ve gelenekselleştiğini ifade etti.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108