İstanbul'da FETÖ'nün Gaybubet evlerine operasyon yapıldı

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yürütülen operasyonda, örgüt içinde “gaybubet” olarak adlandırılan hücre evlerinde saklanan, aralarında örgütte “mahrem imam”, “büyük bölge talebe mesulü”, “ilçe imamı” gibi sorumlu düzeyde kişilerin de olduğu 34 şüpheli gözaltına alındı.

17 Şubat 2022 Perşembe 12:06
İstanbul'da FETÖ'nün Gaybubet evlerine operasyon yapıldı

Alınan bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY’nün gizli faaliyetlerine yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi.

Örgütün Gaybubet Evi olarak adlandırdığı ve firari örgüt mensuplarının saklanmaları amacıyla güvenli ev olarak kullandığı gizli hücre evleri tespit etti.

Bu hücre evlerinde, aralarında örgütte “mahrem imam”, “büyük bölge talebe mesulü”, “ilçe imamı” gibi sorumlu düzeyde faaliyet yürüten, daha önce kamudan ihraç edilmiş 30 FETÖ mensubunun yakalanması için gece saatlerinde operasyon başlatıldı.

Emniyet ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, aranan 30 şüpheliden 29’u yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca söz konusu hücre evlerinde yine FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında firari olarak aranan ve savcılıklarca yakalama kararı bulunan 5 örgüt üyesinin daha yakalandığı belirtildi.

Kapıda polisi görünce gardropa saklandı

Baskınlarda gözaltına alınan toplam 34 şüpheli ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, hücre evlerinde yakalanan bir FETÖ mensubunun, kapıda polisi görünce gardropa saklanarak üzerine battaniye örttüğü öğrenildi.

Örgüt evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilirken, firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği aktarıldı.

Gece yakalanan zanlıların polisteki ifade işlemlerinin sabah saatlerinde başladığı öğrenildi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108