BİM 2016 yılı finansal sonuçlarını açıkladı

BİM, 2016 yılında satış cirosunun yüzde 15 büyüme ile 20 milyar TL eşiğini aştığını açıkladı.

07 Mart 2017 Salı 21:20
BİM 2016 yılı finansal sonuçlarını açıkladı

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. düzenlediği basın toplantısıyla, 2016 yılı mali sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. BİM İcra Kurulu Üyeleri Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu’nun katıldığı toplantıda şirketin ticari ve finansal performansının yanı sıra 2017 yılı hedefleri ele alındı. BİM bir önceki yıla göre satışlarda ve karlılıkta yüzde 15 artış ile satış cirosunda 20 milyar TL eşiğini aştı. Bu süreçte BİM 562 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirirken, yurt içinde 4 bine yakın kişiye de yeni iş olanağı sağladı.

“2016 zorlu bir yıl oldu ama BİM Türkiye’ye güveniyor”


Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç sözlerine Türkiye’ye duydukları sonsuz güveni ifade ederek başladı. Aykaç şunları söyledi: “Hepinizin bildiği gibi 2016 yılı her bakımdan zorlu bir yıldı. Türkiye 15 Temmuz’da yüzlerce şehit, binlerce gazi pahasına FETÖ’cü darbe girişimine geçit vermedi. Peş peşe gelen terör saldırılarına rağmen ülkemiz ekonomik ve siyasal istikrarını korumayı bildi. Türkiye perakende sektörünün lideri BİM olarak, ülkemizin geleceğine ve güçlü ekonomik potansiyeline güveniyoruz. BİM geçtiğimiz 10 yıl içerisinde toplam 2 milyar 742 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirdi ve yine bu süre içerisinde 2007 yılında 10 bin olan yurt içi çalışan sayısını 2016 itibarı ile 34 bine yükseltti.

Bugün mağazalarımızdan ortalamada günde 3,7 milyon, ayda 100 milyona yakın alışveriş yapılmaktadır. BİM olarak ülkemize güvendiğimiz kadar, yatırımlarımızla, çalışanlarımızla ve sağladığımız yüksek tüketici sadakati ile Türkiye ekonomisinde istikrar ve güven unsuru olmaya devam edeceğiz”.

Aykaç'ın yaptığı açıklamalara göre 2016 yılında BİM, yurt içinde çalışan sayısını yüzde 13 artırarak 3 bin 841 yeni çalışana istihdam sağladı ve Türkiye çapında 630 yeni mağaza açtı. Böylelikle yıl sonu itibarı ile BİM’in mağaza sayısı 5 bin 602’ye yükseldi, çalışan sayısı ise 34 bin 73 oldu. BİM’in büyümesinde ve müşteri memnuniyetini artırmasında önemli rol oynayan Özel Markalı ürünlerin satışı ise, bir önceki yıla göre yüzde 12 artarak 13,1 milyar TL düzeyine çıktı.

FİLE mağazaları


FİLE mağazalarının sayısı geçen yıl İstanbul’un komşu illerine doğru yayılmaya başlayarak 9’dan 21’e çıktı.


Fas ve Mısır’da büyüme sürüyor


BİM 2016’yı Fas’ta 50 yeni mağaza açarak 329, Mısır’da ise 75 yeni mağaza açarak 215 mağaza ile kapattı. Her iki ülkedeki toplam BİM çalışanı sayısı 3 bin 400’e yükseldi.

"500 yeni BİM, 25 yeni FİLE Mağazası, 4 bine yakın yeni işe alım"


Toplantıda söz alan BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu ise, BİM’in 2017 hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. BİM’in müşterileri ile kurduğu güçlü güven ilişkisinin temelinde fiyat istikrarı ve minimum kar marjının bulunduğuna dikkat çeken Dortluoğlu şunları söyledi: “Türkiye’nin perakende lideri olarak istikrarı seviyoruz ve minimum kar marjları ile çalışıyoruz. 2015’de net kâr marjımız yüzde 3.3 idi; 2016 da aynı oranda.

Aynı istikrar FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) marjımız için de geçerlidir. Geleceğe güvenle bakıyoruz. 2017’de yine büyüme hedefimiz çift haneli. Yüzde 15-18 aralığında bir büyüme öngörüyoruz. 500 milyon TL yatırım yaparak altyapımızı güçlendirmeyi ve 500 BİM ve 25 FİLE mağazası açarak 4 bin kişiye yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Öte yandan İran’da yatırım olanaklarını araştırırken, Fas ve Mısır’da yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Bu yıl içinde Fas’ta 60, Mısır’da 50 yeni mağaza açacağız”.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108