Akfen İnşaat'a "En İyi Sağlık Projesi" ödülü

Akfen İnşaat'ın, Eskişehir Şehir Hastanesi için Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası ile 18 yıl vadeli 344 milyon avroluk proje finansmanı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın "En İyi Sağlık Projesi" seçildi. Proje ayrıca Orta ve Doğu Avrupa'nın da "En İyi Sağlık Projesi" oldu.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 12:30
Akfen İnşaat'a "En İyi Sağlık Projesi" ödülü

Akfen İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre Sağlık Bakanlığının geliştirdiği Kamu-Özel İş birliği (PPP) modeliyle şehir hastaneleri atağına kalkan Türkiye'nin bu hamlesi, yurt dışında ödülle taçlandı.

Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ Şehir Hastanelerinin yatırımını üstlenen Akfen İnşaat'ın, 344 milyon avroluk Eskişehir Şehir Hastanesi için imzaladığı finans modeli Avrupa'da ödüle layık görüldü.

Eskişehir Şehir Hastanesi, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Project Finance Awards 2016 kapsamında iki ödül aldı.

Proje, EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu, Afrika), Orta ve Doğu Avrupa Bölgesinin "En İyi Sağlık Projesi" seçildi. Ödül töreni 7 Haziran Çarşamba günü Londra'da gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ'da şehir hastaneleri yoluyla sağlık sektöründe 3,9 milyar liralık yatırım hayata geçireceklerini bildirdi.

PPP modeliyle hayata geçirilen şehir hastaneleri ile Türkiye'yi teknolojik altyapısı ve donanımı güçlü modern hastaneler kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını aktaran Akın, "Kamu özel işbirliği aslında millet iş birliği anlamına geliyor. Bu sistem ile devletin cebinden para çıkmıyor. Sağlık Bakanlığı inşaat bittikten sonra bize 25 yıl boyunca kira ödüyor. Vatandaşlarımız ise bu dev sağlık kampüslerinden ücretsiz olarak hizmet alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Akfen İnşaat, proje finansmanı sağladığı bin 81 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesini bu yıl sonunda Sağlık Bakanlığına teslim etmeyi hedefliyor.

333 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen hastane, 264 polikliniği ve sahip olacağı dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile bölgesinin sayılı hastaneleri arasında yer alacak.

Hastanede onkoloji ve kardiyovasküler cerrahi bölümleri haricinde sahip olacağı yüksek güvenlikli bölümü ile adli ve psikiyatri gibi özel güvenlik isteyen sağlık durumlarıyla ilgili de ihtiyacı karşılayacak.

AA

banner119
Son Güncelleme: 20.05.2017 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108