Komutanların okulunda eğitim yeniden başladı

Sultan Abdülmecid döneminde ‘Mekteb-i Fünun-u İdadi’ adıyla açılan, günümüze kadar 4 harbiye reisi ile serasker, 5 genelkurmay başkanı ve çok sayıda kuvvet komutanı yetiştiren, 15 Temmuz kalkışmasının ardından kapatılan 173 yıllık Işıklar Askeri Hava Lisesi, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu olarak yeniden eğitime açıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, eğitimlerin başladığı tarihi okulu ziyaret edip, askeri öğrencilere başarılar diledi.

19 Ocak 2018 Cuma 18:16
Komutanların okulunda eğitim yeniden başladı

Bursa’da ‘Komutanların okulu’ olarak adlandırılan, Osmanlı döneminde 4 harbiye reisi ile serasker, Cumhuriyet döneminde de Hilmi Özkök ve Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 genelkurmay başkanı ile çok sayıda kuvvet komutanını mezun eden Işıklar Askeri Hava Lisesi, 15 Temmuz kalkışmasının ardından kapatılmıştı. Kapatıldığı 7 Ağustos 2016’dan bu yana sessizliğe bürünen tarihi askeri okul, bu kez Jandarma Genel Komutanlığı’nın astsubay ihtiyacını karşılamak üzere Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu olarak yeniden eğitime açıldı. Tarihi okulun tadilatı da Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin katkılarıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 1,5 milyon TL harcanarak yaptırılan bina mantolama, boya, ıslak zeminlerin yeniden yapılması kalorifer borularının yenilenmesi çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Kentin zirvesi tarihi okulda

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, eğitimlerin yeniden başladığı okulu ziyaret etti. Okul Komutanı Jandarma Albay Bülent Mercan tarafından ağırlanan protokol üyeleri sınıfları gezdi. Halen 1477’si erkek, 168’i bayan toplam 1645 öğrencinin bulunduğu okulda sınıfları gezen Vali Küçük ve Başkan Aktaş, askeri öğrencilere başarılar diledi.

Protokol üyeleri, daha sonra öğle yemeğini de askeri öğrencilerle birlikte yedi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108